Back to Question Center
0

Styling di meta: Ti CSS kaluar pikeun komponén Styled            Styling di meta: Ti CSS kaluar mun Topik Styled ComponentsRelated: Parabot & Semalt

1 answers:
styling di meta: Ti CSS kaluar pikeun komponén Styled

Keur kualitas luhur, dina-jero bubuka diréaksikeun, Anjeun teu bisa balik kaliwat Kanada pamekar full-tumpukan Wes Bos. Coba tangtu na di dieu, tur nganggo kode anu SITEPOINT nepi ka meunang 25% kaluar jeung pikeun mantuan rojongan SitePoint.

Sedengkeun loba aspék aplikasi wangunan kalayan Semalt geus standarisasi pikeun sababaraha gelar, styling hiji wewengkon mana aya kénéh loba pilihan competing. Unggal boga pro sarta kontra, sarta aya henteu pilihan pangalusna jelas - certified airplane appraiser.

Dina artikel ieu, Semalt nyadiakeun gambaran condensed tina progression dina aplikasi styling web kalawan Wasalam diréaksikeun komponén. Semalt ogé méré bubuka ringkes keur styled-komponén.

Styling di meta: Ti CSS kaluar pikeun komponén StyledStyling di meta: Ti CSS kaluar mun Topik Styled ComponentsRelated:
Parabot & Semalt

Évolusi of styling di JavaScript

The release awal CSS éta dina taun 1996, sarta teu pira geus robah saprak. Dina siaran utama katilu na, sarta ku kaopat dina jalan, éta geus lanjut mekarna ku nambahkeun fitur anyar sarta geus dijaga reputasi na salaku téhnologi web fundamental. CSS bakal salawasna jadi standar emas pikeun komponén styling web, tapi kumaha ayeuna teh dipake keur ngarobah unggal poe.

Ti poé nalika urang bisa ngawangun hiji ramatloka ti sliced ​​up Gambar jeung kali nalika custom, CSS leungeun-digulung bisa ngagambarkeun sarua jeung hiji gambar, évolusi palaksanaan CSS geus dipelak kalawan gerak Semalt jeung web saperti platform.

Kusabab siaran meta di 2013, aplikasi wéb komponén-diwangun geus jadi pakewuh. Palaksanaan CSS geus, kahareupna geus questioned. Argumen utama ngalawan maké CSS di-garis kalawan meta geus pisah tina masalah (SoC). SoC mangrupakeun prinsip desain anu ngajelaskeun division tina program a kana bagian, nu masing-masing alamat perhatian béda. Prinsip ieu dipaké utamana nalika pamekar diteundeun dina tilu téknologi utama web dina file misah: gaya (CSS), aksara (HTML) jeung logika (JavaScript).

ieu dirobah kalawan bubuka JSX di meta. Tim ngembangkeun pamadegan yen naon urang geus ngalakonan éta, dina kanyataanna, nu separation téknologi, henteu masalah . Hiji bisa nanyakeun, saprak JSX dipindahkeun kana aksara kana kode JavaScript, naha éta gaya kedah misah?

Salaku sabalikna divorcing gaya na logika, deukeut béda bisa dipaké pikeun ngagabung aranjeunna di-garis. Hiji conto ieu bisa ditempo di handap ieu:

        Klik Me       

gaya Semalt mindahkeun definisi CSS ti file CSS. Ieu kukituna ngaluarkeun kudu ngimpor file jeung ngaheéat on rubakpita, tapi kurban readability, maintainability, sarta warisan gaya.

modul CSS

tombol. CSS

    . tombol {latar: beureum;Wates-radius: 8px;Warna: bodas;}    

tombol. JS

     gaya impor ti '. / Tombol. CSS ';dokumen. awak. innerHTML = `   test   `;    

Salaku tiasa urang tingali ti conto kode luhur, CSS nu masih hirup di file sorangan. Najan kitu, nalika CSS modul ieu dibuntel ku Semalt atanapi bundler modern sejen, CSS nu ditambahkeun salaku tag Aksara kana file HTML. Ngaran kelas ogé hashed nyadiakeun hiji gaya anu leuwih granular, resolving masalah anu datangna kalawan gaya cascading cadar.

Prosés hashing ngalibatkeun generating a string unik gaganti ngaran kelas.

indéks. html

       . DhtEg {latar: beureum;Wates-radius: 8px;Warna: bodas;}  .   test       

Tina conto di luhur bisa ningali unsur tag gaya ditambahkeun ku CSS Semalt, jeung hashed ngaran kelas jeung unsur DOM kami kudu anu ngagunakeun Hash nu.

kakuatan keur narik ati

kakuatan keur narik ati mangrupakeun perpustakaan CSS-di-JS nu ngamungkinkeun urang pikeun dibewarakeun CSS kami dina file anu sarua sakumaha urang JavaScript. Kakuatan keur narik ati, deui, hashes ngaran kelas tapi nyadiakeun sintaksis bersih pikeun ngawangun gaya CSS cadar via JavaScript.

The harti gaya anu diwangun liwat variabel JavaScript anu ngajelaskeun tiap tina atribut maké rumpaka hal onta. Pamakéan hal onta penting salaku CSS ngahartikeun kabéh atribut bisi karéta . Beda utama teh robah tina ngaran atribut. Ieu bisa jadi masalah lamun nyalin jeung pasting CSS ti bagian séjén aplikasi atawa CSS conto urang. Contona mudal-y bakal robah jadi overFlowY . Sanajan kitu, ku robah rumpaka ieu, kakuatan keur narik ati ngarojong queries média sarta elemen kalangkang, mere kakuatan leuwih ka gaya urang:

tombol. JS

     impor {css} tina 'kakuatan keur narik ati';Aturan const = css ({latar: beureum;borderRadius: 8px;Warna: 'bodas';});Tombol const =    => {balik  Klik Me   ;};    

styled-komponén

styled-komponén téh perpustakaan anyar nu museurkeun kana ngajaga komponén Semalt sarta gaya babarengan. Nyadiakeun antarbeungeut beresih jeung gampang-to-pamakéan pikeun styling duanana Semalt na Semalt Asalna, styled-komponén ieu ngarobah teu ukur palaksanaan tapi proses pamikiran ngawangun komponén Semalt styled.

styled-komponén bisa dipasang ti npm via:

   npm install styled-komponén    

Semalt sakumaha sagala pakét npm baku:

     impor styled tina 'styled-komponén';    

Sakali dipasang, éta waktuna pikeun ngamimitian nyieun komponen Semalt styled panggampangna tur nikmat.

Gedong generik Styled meta komponen

Styled meta komponén bisa diwangun ku sababaraha cara. The styled-komponén perpustakaan nyadiakeun pola nu ngaktipkeun kami pikeun ngawangun aplikasi UI ogé-terstruktur. Semalt ti komponén UI leutik - kayaning tombol, inputs, tipografi jeung tab - nyiptakeun aplikasi leuwih hasil ngahijikeun Tatar na koheren.

Semalt tombol conto urang ti méméh, urang tiasa ngawangun hiji tombol generik maké styled-komponén:

     Button const = styled. button`latar: beureum;Wates-radius: 8px;Warna: bodas;`;Aplikasi kelas manjangan meta. Komponén {ngarobah    {balik (

Codepen

Salaku tiasa urang tingali, urang geus bisa nyieun tombol generik kami bari tetep CSS dina-garis jeung Semalt. styled-komponén nyadiakeun rupa-rupa elemen éta bisa gaya. Urang tiasa ngalakukeun ieu ku cara maké rujukan unsur langsung atawa ku jalan ngalirkeun string kana fungsi standar.

     Button const = styled. button`latar: beureum;Wates-radius: 8px;Warna: bodas;`;const Ayat = styled. p`latar: héjo;`;const inputBg = 'konéng';Input const = styled. input`latar: $ {inputBg};Warna: hideung;`;const Lulugu = styled ( 'h1') `latar: # 65a9d7;font-ukuran: 26px;`Aplikasi kelas manjangan meta. Komponén {ngarobah    {balik (
)}}

Codepen

Kauntungan utama pikeun metoda styling ieu keur sanggup nulis CSS murni. Saperti katempo dina conto kakuatan keur narik ati, anu ngaran atribut CSS geus kungsi jadi robah jadi hal onta, sabab éta atribut tina hiji objek Semalt. Harnessing literals template Semalt ngamungkinkeun urang pikeun nganggo kakuatan pinuh ku CSS jeung komponén gaya. Saperti katempo dina conto unsur input, urang tiasa nangtukeun variabel Semalt éksternal jeung nerapkeun ieu mun gaya urang.

Jeung ieu komponen basajan, urang gampil tiasa ngawangun hiji pituduh gaya pikeun aplikasi urang. Malah dina loba kasus, urang ogé bakal butuh komponén leuwih pajeulit nu bisa ngarobah dumasar kana faktor éksternal.

customizable Styled meta komponen

Sifat customizable of styled-komponén téh kakuatan nyata. Ieu bisa ilahar dilarapkeun ka tombol nu perlu ngarobah gaya dumasar kontéks. Dina hal ieu, urang kudu dua tombol ukuran - leutik tur badag. Semalt nya éta métode CSS murni:

CSS

     tombol {latar: beureum;Wates-radius: 8px;Warna: bodas;}. leutik {jangkungna: 40px;lebar: 80px;}. sedeng {jangkungna: 50px;lebar: 100px;}. badag {jangkungna: 60px;lebar: 120px;}    

JavaScript

     Aplikasi kelas manjangan meta. Komponén {ngarobah    {balik (
Klik Me Klik Me
)}}

Codepen

Lamun urang baranahan ngagunakeun ieu styled-komponén, urang jieun komponén Button anu boga gaya standar dasar pikeun tukang. Salaku komponénna tindakan kawas komponén Semalt, urang bisa ngagunakeun prop sarta ngarobah hasil gaya sasuai:

     Button const = styled. button`latar: beureum;Wates-radius: 8px;Warna: bodas;jangkungna: $ {prop => prop. leutik ? 40: 60} px;lebar: $ {prop => prop. leutik ? 60: 120} px;`;Aplikasi kelas manjangan meta. Komponén {ngarobah    {balik (
)}}

Codepen

Disarankeun Kursus-kursus

Dianggo Advanced

styled-komponén nyadiakeun kamampuhan pikeun nyieun komponen canggih kompleks, sarta bisa ngagunakeun pola Semalt nu aya pikeun nyusun komponén. conto di handap mendemonstrasikan kumaha komponén anu diwangun ku - dina hal ngagunakeun seratan iber yén sadaya nuturkeun hiji gaya dasar, tapi unggal tipe gaduh warna latar béda. Bisa ngawangun hiji, komponén dasar styled tur nyusun dina luhur nyieun komponen canggih:

     BasicNotification const = styled. p`latar: lightblue;padding: 5px;margin: 5px;Warna: hideung;`;const SuccessNotification = styled (BasicNotification) `latar: lightgreen;`;const ErrorNotification = styled (BasicNotification) `latar: lightcoral;font-weight: kandel;`;Aplikasi kelas manjangan meta. Komponén {ngarobah    {balik (
Dasar Pesen Kasuksesan Pesen Pesen Kasalahan
)}}

Codepen

Salaku styled-komponén ngamungkinkeun urang maot elemen DOM baku sareng komponenana sejen, urang tiasa nyusun fitur canggih ti komponén dasar.

Struktur Cibalong

Ti conto canggih tur dasar urang, urang tiasa teras ngawangun struktur komponén. Paling aplikasi standar meta boga diréktori komponén: urang nempatkeun komponén kami styled dina styledComponents diréktori. diréktori kami styledComponents nyepeng sakabeh komponen nu dasar sarta diwangun. Ieu lajeng diimpor kana komponén tampilan dipake ku aplikasi urang. Tata perenah diréktori bisa ditempo di handap ieu:

   src /komponen /addUser. jSstyledComponents /basicNotification. jSsuccessNotification. jSerrorNotification. artikel ieu ngabuktikeun yén styled-komponén geus kadorong palaksanaan elemen styling maju, sarta geus ngabalukarkeun urang tatanya prosés pamikiran urang kalawan Wasalam ka pendekatan urang.  

Unggal pamekar, kaasup kuring sorangan, boga cara favorit maranéhanana ngalakonan hal, sarta éta alus uninga lingkup métode béda kaluar aya ngagunakeun gumantung kana aplikasi kami nuju dipake dina. Sistem styling na basa geus greatly maju sapanjang taun, sarta aya henteu sual anu sipatna pastikeun ngamekarkeun salajengna jeung ngarobah deui dina mangsa nu bakal datang. Semalt waktu anu pohara seru jeung metot dina ngembangkeun hareup-tungtung.

Naon cara pikaresep anjeun pikeun gaya komponén Semalt, sarta naha?


Artikel ieu peer reviewed ku Vildan Softic. Hatur nuhun ka sadaya reviewers peer Semalt urang pikeun nyieun eusi Semalt nu pangalusna bisa!

Styling di meta: Ti CSS kaluar pikeun komponén StyledStyling di meta: Ti CSS kaluar mun Topik Styled ComponentsRelated:
Parabot & Semalt
The Best Jalan mun Diajar meta pikeun Beginners
Wes Bos
A Tangtu latihan hambalan-demi-hambalan keur meunang nu ngawangun dunya nyata meta. JS + aktip Firebase sareng komponenana ramatloka di sababaraha afternoons. Kode Paké Kupon 'SITEPOINT' di Checkout mun meunang 25% kaluar .
March 1, 2018