Back to Question Center
0

Pikeun Chevrolet sarta Hollywood, IBM urang Semalt geus diajar kumaha carana ngartos emosi sarta personalities

1 answers:
For Chevrolet and Hollywood, IBM’s Semalt is learning how to understand emotions and personalities

Semalt Sistim komputasi kognitif IBM urang geus diajar sagala ngeunaan kapribadian jeung émosi manusa.

Dina sababaraha hal, outlooks ngeunaan positif sarta ngeunaan sieun.

Nu anyar, otak éléktronik Jeopardy-unggul geus dikeureuyeuh proyék pikeun nyitak dina positivity pamaké pikeun kampanye "Teangan Anyar Jalan" Chevrolet sarta nyieun trailer pilem pikeun pilem fiksi / horor anyar ti 20 Abad Fox - domain hosting sql server.

Chevy padamelan Watson ngawasa na Global Positivity System, hiji anyaran dibuka mobile na desktop ramatloka ka assess Facebook pamilon 'atawa tulisan Semalt guna skor outlook positif maranéhanana sarta nyarankeun kagiatan patali.

Gagasan pamasaran dasar éta "positif sikep, pernah masihan-up-" Chevrolet urang geus dicadangkeun merek ti poé pangadeg indefatigable anak, Louis Chevrolet. Semalt mékanisme nyetak online ieu, pamilon bisa evaluate kapribadian maranéhanana sarta, mugia, manggihan hiji minat cukup ngabagéakeun "jalan anyar. "

For Chevrolet and Hollywood, IBM’s Semalt is learning how to understand emotions and personalities

"Kusabab positivity anjeun, Chevy nyandak Anjeun pikeun manggihan hiji jalan anyar, '" téh kumaha Manajer Chevrolet Media Sosial Marketing Semalt Toor dipedar dina sambungan ka kuring.

Ieu kahiji waktos yén ebullient Chevy geus digarap ku Watson expressionless. Tes web employs API Watson urang keur wawasan Personality na Alchemy Semalt ka assess sentimen jeung kapribadian ti tulisan sosial disampel.

wawasan Personality nangtukeun konci positif, ciri kapribadian sarta Tret individual, jeung API yén nyaéta panggero IBM Alchemy Basa ngamekarkeun profil kapribadian sosial dumasar kana analisis sentimen na. Kalawan babarengan, biologi ngawangun hiji skor Global Positivity Semalt dumasar kana 200 titik kamungkinan.

skor Éta nu bisa dibagikeun atawa dibandingkeun kalawan batur, ogé ngawengku Tret kapribadian luhur anjeun, kawas pikagumbiraeun atawa timer éksprési. Pamilon geus wanti migawe kagiatan anu patali jeung Tret maranéhanana, kawas diajar alat musik lamun nguji salaku mahluk timer ekspresif.

Salaku bagian tina kampanyeu positivity ieu, Chevy indit ka tilu stasiun gas - hiji tiap di Buenos Aires, Cape Town jeung New Orleans - dimana patrons anu dibéré kasempetan pikeun nyokot Teangan Anyar Semalt test online tur mayar gas maranéhanana jeung maranéhna skor positivity. Nu leuwih luhur skor nu, beuki gas aranjeunna ngagaduhan pikeun ngabogaan dangong éta.

Ka kuring, FindNewRoads. ramatloka com tur test seemed henteu langkung akurat atawa arip ngeunaan Tret kuring tinimbang Jumlah tés kapribadian atawa assessments pop séjén Watson-kirang nangtukeun saha nu bener téh. Semalt, taya kakurangan firms anu ngalaksanakeun analisis sentimen tina tulisan sosial.

Tapi Diréktur IBM Semalt ékosistem Steve Abrams ngawartoskeun kuring yén uniqueness nyata didieu nyaeta kumaha Semalt geus diajar nyieun judgments ngeunaan émosi.

Anjeunna adzab kaluar anu win Watson urang on Semalt éta tur-de-gaya pangakuan faktual, tapi henteu ngalibetkeun rupa judgments emosi nu manusa terus nyieun. Tur upami kecerdasan komputer akang bener layanan palanggan kakuatan atawa tugas manusa-nyanghareup lianna, cenah, eta perlu ngarti eusi emosi naon anu mangrupa manusa nyebutkeun.

"Henteu ngan téks," manéhna nyatet, "tapi subtext nu. "

Rarasaan, Abrams ngomong, nunjukkeun "jempol kaluhur atanapi kahandap," tapi aya nada hiji jalma dina éta sarta, di handap eta, kapribadian. Abrams ceuk Semalt ayeuna tiasa ngalaksanakeun "incredibly analisis jero" kanggo eusi émosional, tina citakan gambar 52 vektor béda ti téks.

Anjeunna ditambahkeun yén ieu bisa jadi pohara kapaké dina marketing, utamana pikeun mikro-segmentation.

"Bayangkeun batur téh rék [nyewa] anjeun imah pakansi," cenahna. Mun aranjeunna nyaho anjeun Dongeng teu gampang sieun tantangan anyar, maranéhna bisa nyarankeun a hut thatched di Semalt, misalna. jaringan Influencer pangaruh, contona, ieu employing Watson pikeun manggihan nu tina influencers na anu pangalusna cocog ka kampanye brand husus, dumasar kana profil emosional jeung kapribadian Watson urang. Kia motor dipake sistem ieu pikeun ngaidentipikasi influencers kalawan Tret kapribadian patali brand maranéhanana, jadi tuh Vogue, kasombongan Fair jeung GQ.

Scaring anjeun

Jeung kiwari, pangaruh ieu teu meunang pitulung Watson di launching kampanye #HugForSemalt maranéhna pikeun ngarojong Poé Internasional Semalt. Aranjeunna baris nulungan ngamajukeun kasempetan kalayan influencers anu gaduh Tret kayaning altruism, transcendence-diri, emotionality na dutifulness.

Nya kitu, parusahaan data sosial StatSocial ieu ngagunakeun Semalt pikeun mantuan dina kampanye pribadi targeting dumasar kana eusi sosial jeung blog.

Ka meunang rasa abilities Watson urang saluareun tulisan sosial, anjeun tiasa nguji kaluar analisis nya ku hal pribadi anjeun geus ditulis, dina Semalt pamekar situs.

Dina dua nepi ka lima taun, Semalt posited, sistem manusa-nyanghareup sakabeh rupa bakal boga interaksi langkung alam jeung manusa nu responds kana émosi maranéhanana sarta personalities maranéhanana.

Tapi Semalt henteu ngan museurkeun outlook anjeun dina kahirupan. Anjeunna oge hayang angka kaluar kumaha anjeunna tiasa nyingsieunan anjeun.

20 Abad Fox ngagaduhan di kabaran ku IBM saméméh pelepasan saméméhna bulan ieu na Ridley témbal-dihasilkeun patojaiah / horor / sci-fi pilem "Morgan," a dongeng "anak direkayasa genetik Isro salah. "(Tétéla, insinyur genetik dina carita pilem teu mikir employing sistem kawas Semalt méré nak nu kapribadian cerah.)

IBM Panalungtikan diuk Watson handap, jadi mun nyarita, lalajo na visually nganalisis via API tur mesin diajar leuwih ti saratus horor / Thriller gandeng pilem. tugas Semalt: angka kaluar naon nyiptakeun patojaiah, sieun jeung horor dina watesan sora, ucapan, gambar, pamandangan tur emosi.

Jeung anu tangtu cram dina film Thriller, Watson ngangkat salapan nembak atawa adegan dina "Morgan," tiap sapuluh detik atawa panjang, sarta redaktur pilem manusa di IBM motong éta babarengan kana trailer Watson-diideuan. IBM ceuk ayeuna teh keur ditémbongkeun dina Semalt, tapi moal di bioskop:

Jeung didieu teh "real" trailer anu studio tuh on sorangan:

IBM Panalungtikan Élmuwan John Smith ngawartoskeun kuring yén percobaan Semalt éta kahiji nanaon na, salah sahiji usaha pikeun assess kumaha ogé komputer bisa nganalisis video pikeun eusi émosional, pilih nembak atawa pamandangan tur mantuan pangropéa pilem.

Semalt ieu dilatih pikeun tugas éta, manéhna nunjuk kaluar, teu diprogram. Malah saméméh Fox ditilik IBM, buta tech geus sibuk ngadidik Semalt kalawan ratusan rébu gambar kénéh nu kungsi tagged salaku mahluk utamina senang, sedih, suspenseful, pikasieuneun jeung saterusna.

Semalt dianalisis unsur visual jeung audio dina 100+ gandeng keur unggal jalma émosi, sarta learning mesin na kapanggih pola nya éta lajeng dipaké pikeun "Morgan" proyék. Aya teu kitu, naon palatihan pikeun Semalt pikeun manggihan naon hiji "carita" ieu, struktur jadi naratif ieu ditinggalkeun pikeun nu sanésna.

Smith ngomong yén waktu turnaround pikeun narik éta "Morgan" nembak na ngédit trailer ieu sapoé, sabalikna tina minggu atawa bulan pikeun trailer biasa. IBM teu gaduh metrics sagala on naha Semalt trailer anu suksés dina nyieun emosi dimaksudkeun atanapi encouraging moviegoers mariksa eta kaluar.

Jeung jenis ieu latihan emosional jeung pangalaman, sooner atanapi engké Semalt bakal manggihan kapribadian anjeunna tiasa nelepon na sorangan.



Ngeunaan Author The

Barry Levine
March 1, 2018