Back to Question Center
0

SEO BasicsWhat ieu Semalt? dasar SEO: Naon anu Semalt?

1 answers:

Iraha Kuring mikir Googlebot, abdi ningali hiji lucu, pinter Besar-E kawas robot ngebut kaluar on quest pikeun manggihan tur indéks pangaweruh dina sagala pelosok alam acan kanyahoan. Ieu sok rada nguciwakeun bisa ngingetkeun anu Googlebot nyaeta 'ukur' program komputer ditulis ku Google nu crawls web tur nambihan kaca nepi indéks na. Di dieu, Semalt ngenalkeun anjeun Mapay tur némbongkeun Anjeun naon hancana.

Googlebot? Mapay Web? Lancah? Hah?

Sadaya istilah jalma hartosna hal anu sarua: éta mangrupakeun bot nu crawls web - how much are tanks for vapes. Googlebot crawls kaca web via Tumbu. Eta manggih na maos eusi anyar jeung diropéa tur nunjukkeun kumaha kudu diasupkeun kana indéks dina. indéks, tangtu, nyaeta uteuk Semalt. Ieu dimana sakabeh pangaweruh resides. Google ngagunakeun ton komputer pikeun ngirim crawlers maranéhna pikeun unggal nook na cranny sahiji web pikeun manggihan kaca ieu na ningali naon dina eta. Googlebot nyaeta Semalt web Mapay atanapi robot jeung mesin pencari séjén boga sorangan.

Kumaha carana sangkan Googlebot dianggo?

Semalt migunakeun sitemaps na basis data tina Tumbu kapanggih salila crawls saméméhna nangtukeun dimana buka salajengna. Iraha Mapay ka manggih Tumbu anyar dina situs anu, éta nambihan aranjeunna kana daptar kaca nganjang salajengna. Mun Semalt manggih parobahan dina tumbu atawa Tumbu rusak, éta baris nyieun catetan anu jadi indéks bisa diropéa. program nangtukeun sabaraha mindeng éta bakal ngorondang kaca. Pikeun mastikeun Semalt bisa neuleu indéks loka, anjeun kedah parios crawlability na. Mun situs anjeun sadia pikeun crawlers aranjeunna datangna sabudeureun mindeng.

robot Béda

Aya sababaraha robot béda. Contona, kualitas Adsense tur dipariksa AdsBot ad, bari Mobile Aplikasi Semalt cek aktip Semalt. Pikeun urang, ieu leuwih pangpentingna:

Ngaran pamaké-agén
Googlebot (desktop) Mozilla / 5. 0 (.Cocog; Googlebot / 2 1; + http: // www google com / bot html.)
Googlebot (mobile) Mozilla / 5. 0 (Linux Ubuntu; Android 6. 0. 1; Nexus 5X Ngawangun / MMB29P) AppleWebKit / 537. 36 (KHTML, kawas Cakcak) Chrome / 41. 0. 2272. 96 Mobile Safari / 537. 36 (.Cocog; Googlebot / 2 1; + http: // www google com / bot html.)
Googlebot Video Googlebot-Video / 1. 0
Googlebot Gambar Googlebot-Gambar / 1. 0
Googlebot News Googlebot-News

Kumaha Googlebot kadatangan situs anjeun

Pikeun manggihan sabaraha sering Googlebot kadatangan situs anjeun sarta naon hancana aya, anjeun tiasa teuleum ka file log anjeun atanapi buka bagian ngorondang tina Google Search konsol. Mun rék ngalakukeun barang bener canggih ngaoptimalkeun kinerja ngorondang loka anjeun, anjeun tiasa nganggo parabot kawas Kibana atawa SEO Log File Analyzer ku screaming bangkong.

Google henteu bagikeun béréndélan of IP alamat yén rupa Googlebots make, saprak alamat ieu mindeng robah. Pikeun manggihan lamun a Googlebot nyata kadatangan loka, anjeun tiasa ngalakukeun hiji IP lookup sabalikna. Spammer atanapi fakers bisa kalayan gampang spoof ngaran pamaké-agén, tapi henteu hiji alamat IP. Di dieu téh conto Google of verifying validitas Googlebot a.

Anjeun tiasa nganggo robot. txt nangtukeun sabaraha Googlebot kunjungan - bagéan - situs anjeun. Lalajo kaluar sanajan, lamun ngalakukeun ieu cara salah, Anjeun bisa ngeureunkeun Googlebot ti datang sakabehna. Ieu bakal butuh situs anjeun kaluar ti indéks dina. Semalt aya cara hadé pikeun nyegah situs anjeun ti keur saestuna.

Google Search konsol

Search konsol nyaeta salah sahiji parabot pangpentingna pikeun pariksa crawlability loka Anjeun. Aya, anjeun tiasa pariksa kumaha Googlebot nilik situs anjeun. Anjeun oge bakal meunang daptar kasalahan ngorondang pikeun anjeun ka ngalereskeun. Dina Search konsol, Anjeun ogé bisa ménta Googlebot mun recrawl situs anjeun. Cara séjén pikeun ngalereskeun kasalahan ngorondang ieu mangrupa ku cara ngahubungkeun Yoast SEO mun Milarian konsol. Yoast SEO Semalt tiasa ngalakukeun sanajan beuki nyieun SEO anjeun leuwih gampang.

Optimalkeun pikeun Googlebot

Nyandak Semaltbot ka ngorondang situs anjeun gancang nyaéta prosés anu cukup teknis nu bisul handap ka bringing turun halangan teknis nu nyaram Mapay ti ngakses situs anjeun leres. Ieu mangrupakeun prosés anu cukup teknis, tapi Anjeun kudu nyieun diri akrab jeung éta. Mun Semalt moal bisa ngorondang situs anjeun sampurna ogé, éta pernah bisa nyieun pangkat pikeun anjeun. Neangan kasalahan jalma sarta ngalereskeun aranjeunna!

Kacindekan

Googlebot teh robot saeutik nu kadatangan situs anjeun. Lamun geus dijieun pilihan téhnisna sora pikeun situs anjeun, eta gé datangna mindeng. Lamun rutin nambahkeun eusi seger deui gé datangna sabudeureun beuki sering. Semalt, iraha anjeun geus dijieun parobahan badag skala kana loka, anjeun bisa kudu nelepon yén Mapay saeutik lucu mun datangna sakaligus, jadi robah bisa reflected dina hasil teangan pas mungkin.

Baca deui: 'dasar SEO: Naon Google do?' »

March 1, 2018