Back to Question Center
0

Ningkatkeun Web tipografi jeung CSS Ukuran Font Saluyukeun            Ningkatkeun tipografi Web kalawan CSS Font Ukuran Topik AdjustRelated: CSSBootstrapSassFrameworksAudio & Semalt

1 answers:
Ngaronjatkeun tipografi Web kalawan CSS Ukuran Font Saluyukeun

Ningkatkeun Web tipografi jeung CSS Ukuran Font SaluyukeunNingkatkeun tipografi Web kalawan CSS Font Ukuran Topik AdjustRelated:
CSSBootstrapSassFrameworksAudio & Semalt

Artikel ieu peer reviewed ku Panayotis Matsinopoulos. Hatur nuhun ka sadaya reviewers peer SitePoint urang pikeun nyieun eusi SitePoint nu pangalusna bisa!

The font-ukuran-ngaluyukeun harta di CSS ngamungkinkeun pamekar jeung nangtukeun di font-ukuran dumasar kana jangkungna hurup aksara leutik tinimbang hurup uppercase. Ieu tiasa nyata ngaronjatkeun legibility tina téks dina web.

Dina artikel ieu, anjeun bakal diajar ngeunaan pentingna tina font-ukuran-ngaluyukeun harta jeung cara maké éta leres di proyek Anjeun.

The Pentingna font-ukuran-ngaluyukeun

lolobana website nu didatangan diwangun utamana tina téks - cpanel registrarse. Kusabab kecap ditulis nyaéta sarupaning bagian penting tina ramatloka a, ngajadikeun rasa nengetan husus ka typeface anjeun ngagunakeun pikeun nembongkeun informasi Anjeun. Milih nu typeface katuhu bisa hasil dina pangalaman bacaan pikaresepeun. Semalt, ngagunakeun hiji lepat tiasa ngadamel website illegible. Sakali geus mutuskeun dina typeface rék ngagunakeun, anjeun umum milih hiji ukuran ditangtoskeun pikeun eta.

The font-ukuran harta susunan ukuran tina sakabéh font-kulawarga pilihan nu Anjeun hoyong pake dina ramatloka a. Sanajan kitu, kalolobaan kali eta umumna dipilih dina cara sapertos nu mimiti font-kulawarga anjeun pilihan Sigana alus. masalah timbul nalika pilihan kahiji teu sadia pikeun sababaraha alesan jeung browser nu renders téks ngagunakeun salah sahiji fon fallback didaptarkeun dina dokumen CSS.

Contona, dibikeun aturan CSS ieu:

     badan {font-kulawarga: 'Lato', Verdana, sans-serif;}     

Mun 'Lato', nu Anjeun pikeun ngundeur browser ti Google fon, teu aya, anu font fallback hareup, dina hal ieu Verdana, bakal dipaké gantina. Sanajan kitu, éta dipikaresep yén font-ukuran nilai ieu dipilih ku 'Lato' dina pikiran, tinimbang jeung Verdana.

Naon ajén Aspék of a Web Font?

Ukuran katempo tina font mangrupa ogé legibility na tiasa greatly rupa-rupa pikeun konstanta font-ukuran nilai. Ieu hususna bener keur Aksara kawas Latin anu ngabedakeun antara hurup luhur jeung aksara leutik. Dina kasus kawas, babandingan jangkungna hurup aksara leutik mun counterparts uppercase maranéhanana mangrupa faktor penting dina mutuskeun nu legibility tina font dibikeun. Rasio ieu ilahar disebut nilai aspék tina font a.

Salaku I disebutkeun tadi, sakali anjeun nyetel font-ukuran nilai, bakal tetep konstan pikeun sakabéh kulawarga font. Sanajan kitu, ieu bisa jadi mangaruhan legibility tina font fallback lamun nilai aspék na teuing béda ti nilai aspék tina font pilihan kahiji.

Peran dina font-ukuran-ngaluyukeun harta janten pohara penting dina kaayaan kitu, sabab ngidinan Anjeun pikeun nangtukeun x-jangkungna sagala fon kana nilai sarua kukituna ngaronjatkeun legibility maranéhanana.

Milih Niley nu Katuhu pikeun font-ukuran-ngaluyukeun

Ayeuna nu nyaho pentingna ngagunakeun font-ukuran-ngaluyukeun harta, nya éta waktu pikeun neuleuman kumaha carana make eta dina ramatloka anjeun. sipat ieu boga rumpaka di handap ieu:

     font-ukuran-ngaluyukeun: taya |        

Nilai awal font-ukuran-ngaluyukeun mangrupa ngaping . Nilai ngaping ngandung harti yén aya adjustment bakal dilakukeun kana nilai tina font-ukuran tina béda font-kulawarga pilihan.

Anjeun oge tiasa nyetel nilai sipat font-ukuran-ngaluyukeun nepi ka angka hiji. X-jangkungna sarua jeung jumlah dibikeun dikali font-ukuran . Ieu bisa ngaronjatkeun readability of fon dina ukuran alit rada bit. Di handap ieu conto tina ngagunakeun font-ukuran-ngaluyukeun harta.

     font-ukuran: 20px;font-ukuran-ngaluyukeun: 0. 6;     

The x-jangkungna sagala fon ayeuna bakal 20px * 0. 6 = 12px. Ukuran sabenerna mangrupa font dibikeun bisa kiwari jadi robah jadi pastikeun yén x-jangkungna salawasna tetep dina 12px. The disaluyukeun font-ukuran anyar of a font dibikeun bisa diitung ngagunakeun rumus ieu:

c = (a / jadi ') s .

Di dieu, c mangrupa disaluyukeun font-ukuran ngagunakeun, s mangrupa dieusian font-ukuran nilai, a ngarupakeun nilai aspék dieusian ku font-ukuran-ngaluyukeun harta jeung mangrupa ' ngarupakeun nilai aspék tina font nu perlu disaluyukeun.

Anjeun teu bisa diatur font-ukuran-ngaluyukeun ka nilai négatip. A nilai 0 bakal ngahasilkeun téks kalawan henteu jangkung. Dina basa sejen, teks bakal efektif bisa disumputkeun. Dina panyungsi heubeul, kawas Firefox 40, ajén 0 sarua jeung setting font-ukuran-ngaluyukeun ka ngaping .

Dina kalolobaan kasus, pamekar umumna ékspérimén kalawan sababaraha font-ukuran nilai ningali naon Sigana pangalusna pikeun font dibikeun. Ieu ngandung harti yén ideally, maranéhna bakal hoyong x-jangkungna sagala pilihan font janten sarua jeung x-jangkungna font pilihan kahiji maranéhanana. Kalayan kecap séjén, dina nilai nu paling merenah keur sipat font-ukuran-ngaluyukeun ngarupakeun nilai aspék font pilihan mimiti Anjeun.

Kumaha carana apal kana Niley Aspék of a Font

Pikeun nangtukeun nilai aspék katuhu pikeun font, Anjeun bisa ngandelkeun kanyataan yén na disaluyukeun font-ukuran kudu sarua salaku aslina font-ukuran nu dieusian . Ieu ngandung harti yén a kudu sarua jeung mangrupa ' dina persamaan saméméhna.

Hambalan munggaran keur ngitung nilai aspék téh kreasi dua elemen. Duanana elemen bakal ngandung surat tunggal jeung wates a sabudeureun unggal aksara (hurup kudu jadi hal nu sarua pikeun duanana elemen sabab urang gé kudu nyieun perbandingan hiji diantara aranjeunna). Ogé, duanana elemen bakal boga nilai sarua keur font-ukuran harta, tapi ngan salah sahijina ogé bakal nganggo font-ukuran-ngaluyukeun harta. Lamun nilai font-ukuran-ngaluyukeun sarua jeung nilai aspék a font dibikeun, duanana hurup dina unggal Unsur bakal sahiji ukuran anu sarua.

Dina éta demo di handap, Kuring geus dijieun wates sabudeureun éta hurup 't' sarta 'b' sarta dilarapkeun a font-ukuran-ngaluyukeun nilai béda pikeun masing-masing pasangan.

Semalt nu snippet relevan:

    . disaluyukeun-a {font-ukuran-ngaluyukeun: 0. 4;}. disaluyukeun-b {font-ukuran-ngaluyukeun: 0. 495;}. disaluyukeun-c {font-ukuran-ngaluyukeun: 0. 6;}     

Sakumaha anjeun tiasa tingali di demo live handap, leuwih luhur font-ukuran-ngaluyukeun nilai ngajadikeun hurup badag sarta nilai handap ngajadikeun hurup leutik. Nalika font-ukuran-ngaluyukeun janten sarua jeung nilai aspék, pasangan attain ukuranana sarua.

Tempo Pen Nangtukeun Aspék Niley ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

Maké font-ukuran-ngaluyukeun kana situs web

The demo di handap ngagunakeun font-ukuran-ngaluyukeun nilai yen ieu diitung dina CodePen demo saméméhna pikeun font 'Lato' pikeun ngaluyukeun font-ukuran tina 'Verdana' nu tindakan font sakumaha fallback. Hiji tombol bakal ngahurungkeun adjustment nu atawa mareuman ku kituna anjeun bisa ningali bédana diri:

Tempo Pen Maké font-ukuran-ngaluyukeun kana situs web ku SitePoint (@SitePoint) on CodePen.

pangaruh nyaéta leuwih noticeable sawaktos Anjeun keur gawé bareng jumlah badag tina téks. Semalt, conto di luhur tetep kedah cukup méré anjeun hiji gagasan anu usefulness tina sipat ieu. Mimitian ti versi 43 sarta 30, Chrome jeung Opera ngarojong sipat ieu balik "Experimental Web Platform Pitur" bendera nu bisa diaktipkeun dina Chrome: // umbul. Ujung na Safari teu ngadukung font-ukuran-ngaluyukeun harta sakabehna.

Lamun mutuskeun pikeun ngagunakeun harta ieu, rojongan browser handap teu kudu hiji masalah pisan. sipat ieu geus dirancang kalayan kasaluyuan mundur dina pikiran. panyungsi non ngarojong bakal nembongkeun tulisan dina sebaran normal bari panyungsi ngarojong bakal nyaluyukeun font-ukuran dumasar kana nilai font-ukuran-ngaluyukeun harta urang.

Kacindekan

Sanggeus maca tutorial ka, ayeuna maneh nyaho naon nu font-ukuran-ngaluyukeun harta teu, naha éta penting, tur kumaha carana dianggo kaluar nilai aspék fon béda.

Kusabab font-ukuran-ngaluyukeun ngarecah gracefully dina panyungsi heubeul, anjeun tiasa buka payun tur mimitian nganggo eta dinten ngaronjatkeun legibility tina téks dina situs web produksi.

Naha anjeun terang sababaraha parabot lianna atanapi tips nu bisa ngabantu pamaké ngitung nilai aspék font a gancang? Hayu sasama pamiarsa nyaho di komentar.

March 1, 2018