Back to Question Center
0

Pamaké-uji coba Semalt Pamaké-uji coba Semalt

1 answers:

Dina Yoast, urang ngatur sési nguji pamaké parusahaan-lega tiap bulan. Dina sesi ieu, urang menta karyawan urang nyandak katingal di hiji produk atawa fitur. Dina 12 Oktober urang fokus kana pamaké-nguji Gutenberg. Urang teu kieu mangtaun pamahaman hadé kumaha pamaké béda gawekeun Gutenberg - computer repair san jose winfield. pangaweruh Ieu pasti mantuan kami di kontribusi urang sorangan kana proyék Gutenberg. Semalt kami nuju medarkeun hasil uji pikeun rujukan.

Urang bakal ngabahas hasil ieu jeung tim Semalt sarta nyieun isu dina repo Semalt pikeun hal anu kudu ngaropéa. Simkuring miharep batur bakal diideuan ku dokumen ieu pikeun ngatur tés pamaké sorangan di sabudeureun Semalt. Ngaropéa sababaraha isu usability ieu henteu malah nu susah, tapi maranéhna kudu kapanggih di tempat munggaran. Urang kudu tetep pilari. Jeung lamun urang ngalakukeun, urang bisa mastikeun Semalt janten pangalusna web redaktur eusi sabudeureun!

Naon WordPress Gutenberg?

Gutenberg anu editor eusi anyar nu geus sakuduna pikeun debut di WordPress 5. 0. redaktur anyar ieu mangrupa miang lengkep ti redaksi WYSIWYG heubeul nu kiwari aya di WordPress. Gutenberg nawarkeun konsép 'blok' tina eusi nu bisa ngandung ampir nanaon jeung diatur dina urutan nanaon. Bari urang keur cukup skeptis ngeunaan aspék tangtu Gutenberg jeung cara anu dimekarkeun, urang geus ogé gumbira ngeunaan jaman anyar nu sanésna ieu bakal mawa. Simkuring nuju aktip nempo kumaha ngahijikeun Yoast SEO kana Gutenberg.

Daptar Eusi

  • 1 Setup
  • 2 Hasilna
    • 2. 1 Interface
    • 2. 2 Kandungan ngedit
    • 2. 3 Media
    • 2. 4 Mobile
    • 2. 5 qur'an positif
  • 3 Kacindekan

1 Setup

Urang dikumpulkeun 40 urang tina rupa-rupa backgrounds sarta pangalaman teknis, ti beginners mutlak para ahli tur kontributor WordPress, sarta dibagi aranjeunna nepi kana tim dua, anu tasked kalawan recreating pos ieu ti The Web salajengna di Semalt v1. 4. 0. Urang milih pos nu sabab boga saeutik sagalana; Ieu ngandung téks na lulugu, Tumbu, Gambar, galeri, tanda petik, tweets sareng video study lempeng-up.

2 Hasilna

Di handap mangrupakeun titik eupan balik maranéhna, dikelompokkeun per mata pelajaran jeung diédit keur kajelasan. Urang ogé geus diusahakeun daptar mungkin solusi pikeun kalobaannana, sarta nyebut naon isu nu patali ti repo Semalt (nu urang bisa manggihan).

2. 1 Interface

  • The tombol sawangan éta teuas pikeun manggihan. Ikon panon tanpa teks atawa bentukna tombol henteu geuwat maca salaku fungsi sawangan.
    Mungkin solusi: masihan bar ikon luhureun hiji tombol bentukna ditangtoskeun. Rada dibahas didieu .
  • mode téks éta teuas pikeun manggihan, disumputkeun tukangeun hiji dropdown ellipsis di pojok layar. Sakali jalma perlu dipaké pikeun Édit HTML, ieu bakal kirang hiji masalah. Tapi fungsi anu ayeuna oge disumputkeun tukangeun hiji menu ellipsis béda.
  • Sababaraha urang humandeuar yén maranéhna teu bisa gampang ngarobah eusi ka tipe béda, nu nunjukkeun blok switcher ieu kadang lasut, meureun kusabab teu konsép akrab.
    Mungkin solusi: robah dropdown ti némbongkeun naon blok ayeuna geus kana tulisan Convert kana.
  • Éta moal mungkin mun mindahkeun blok ku sered-na-serelek, ngan ku tombol panah. Ieu teu jelas nu bisa ogé bulk-pilih blok na cut / salinan-nempelkeun aranjeunna.
    leyuran Mungkin: giliran tombol panah kana grabber a. Éta pamikiran Potong kompas flyout éta hijina cara pikeun nambahkeun blok di hareup.
    Mungkin solusi: Dropbox Paper teu pakasaban hébat dina nyieun inserter hiji tombol atra. Patali jeung sawala dina titik mimiti.
  • Jalma ogé mindeng dipaké dina Inserter di eusi kahiji saméméh Ngajalajah eta dina palang luhur. Bisa direngsekeun ku titik mimiti teuing.
  • The paripolah Inserter nu kadang unpredictable. Gaduh block dipilih sarta ngagunakeun tempat Inserter nu meungpeuk handapeun block dipilih. Tapi blok dipilih kadang tiasa jalan offscreen, sahingga ngabingungkeun mana persis hal ngan kajadian.
    Mungkin solusi: mintonkeun Inserter antara blok. Ieu geus dilaksanakeun liwat PR ieu .
  • setélan Blok teu otomatis nembongkeun mun anjeun milih blok a. Merlukeun klik dina ikon cog (nu dina hiji menu ellipsis kiwari). Kavling léngkah pikeun meunangkeun kana pilihan nu Anjeun hoyongkeun. Jeung lamun maranehna geus kabuka, ikon sigana becus.
    Mungkin solusi: milih hiji blok bisa pindah sidebar ka tab Blok, atawa cog kudu leuwih bisa diasupan. Sawala ngeunaan ieu dilaksanakeun dina ieu Github masalah .
  • moal tiasa ngedit font atawa warna tina kalimah dipilih di blok a. Ieu tétéla up for tinimbangan dina v2 of Gutenberg; sawala ditutup secara .
  • Aya béda antara redaksi (backend) jeung sawangan (frontend). Jelas font na ukuran sarta warna, éta alamiah jeung téma, tapi ogé daptar indentation na tombol alignment, whitespace di ditu di dieu, kode blok gaya, sarta pasti blok méja.
  • Nyoplokkeun blok anu chore a, ayeuna yén ikon jarian ieu disumputkeun tukangeun menu ellipsis.
  • The toolbar ngambang téh kadang distracting, éta ngalir inconsistently, sarta boga eusi inconsistent.
    Mungkin solusi: dok toolbar di luhur.
  • Sacara umum, gawé bareng blok bisa ngarasa kawas nu nuju ngawangun pos kalawan legos, tinimbang nulis salinan. Blok pisan pamingpin. Butuh sababaraha dinamisme anu kaluar tina chopping up téks anjeun sakumaha nu nuju drafting, janten langkung kaku. Sababaraha usaha pikeun ngaronjatkeun ieu keur dipigawé di dieu , sarta dibere sawala sabudeureun gaduh dedicated Edit mode.

2. 2 Kandungan ngedit

  • The Judul block teu boga pilihan warna atawa pilihan pisan. Hayu urang geus dibahas naha éta malah kudu aya atawa henteu, tapi kanyataan yén éta téh 'husus' block teu kudu ngaluarkeun tina ngabogaan sababaraha pilihan.
  • jugjugan The teu ditingali mimitina anjeun ngetik dina blok Judul, éta ukur nembongkeun up engké.
    leyuran Mungkin: Sedengkeun éta nice teu meunang nu badag jugjugan kaluar mun anjeun ngan ngamimitian tulisan, meureun eta tiasa muncul dina cara nu leuwih understated, fading di salaku téks leutik luhur atawa handap judulna. Dibahas didieu , boga sababaraha masalah sésana API sigana. Putting eta dina sidebar di mangrupa pilihan teuing.
  • ngédit jugjugan nu geus teu mungkin. sawala sarua sakumaha luhur.
    leyuran atra: eta perlu jadi editable.
  • mencét Balik deui dina blok Judul teu ngalih ka blok ayat kahiji. masalah ieu geus dibereskeun di v1. 5 .
  • Naha teu Artikel Gambar blok?
    Mungkin solusi: nyieun blok gambar panutup jadi gambar diulas.
  • The toolbar di blok pos ukur bisa balik nepi ka H4. sidebar anu nawarkeun H5 na H6. Éta aneh.
  • Pasting sababaraha ayat henteu nempatkeun caret di tungtung tapi mimiti.
    leyuran atra : sakuduna.
  • Saatos sanggeus ditambahkeun link, lamun klik ikon pilihan jeung pencét Buka dina jandela toggle anyar, eta nutup menu nu, robbing anjeun tina kamampuhan pikeun ningali hasil tina aksi anjeun (toggle nu ngarobah on).
    leyuran atra: sakuduna tetep muka.
  • Pilihan menu di link kaluar tiasa kabuka dina waktos anu sareng jadi ngédit tumbu (dua ménu tumpang tindih).
    leyuran atra: mun anjeun ngédit link, sadaya popups patali séjénna dina menu nu kudu ditutup.
  • Tanda kutip kalawan ayat megatkeun kana sababaraha blok.
    Mungkin solusi: moal ngubaran a

    tag dina blok cutatan salaku 'block breaker. '

  • Ngarobah ukuran ayat tiasa nyieun hésé ngabejaan naon teks eusi na naon judul a - contona, hiji ayat disetel ka 26px kandel Sigana idéntik ka H2.
    solusi Mungkin: 1. Live kalawan eta 2. Teu ngameunangkeun parobahan ukuran font (kedah gumantung kana téma meureun) 3. Teangan hiji jalan alternatif pikeun nembongkeun naon tipe block nyaeta, sanajan blok UI teu katingali.
  • block kolom téks teu boga pilihan nu sami nu blok téks biasa (setélan téks, kelir)
    solusi atra: nambahan pilihan maranéhanana ka blok kolom, atanapi nambah pilihan kolom ka blok ayat (pamanggih hadé meureun).
  • kolom téks teu bisa boga lulugu individu atawa gambar. Ieu salah sahiji tricky, sakumaha nya meunang kana hitungan layouts kolom / grid. Pasti diperlukeun pikeun minuhan sagala ambisi kaca pembina, meureun moal aya di lingkup pikeun v1. Tapi paduli, desain hébat geus dipasang didieu geus.
  • Pasting kana hiji blok judul kosong nyiptakeun block anyar handap eta jeung daun hiji anjeun geus dijieun kosong.
    Mungkin solusi: tweak sistem némpelkeun-konversi ogé pikeun nimpa blok dipilih (lamun eta kosong).
  • Lamun milih Edit HTML dina blok ayat lajeng ngetik dina tag gambar, Anjeun meunang peringatan yén blok ieu dirobah externally. Mungkin solusi: meureun Gutenberg bisa mimiti nyoba parse HTML nu (saprak dina hal ieu, ieu valid) saméméh mutuskeun pikeun quarantine sakabéh block.
  • Mun hiji blok ieu dikonci ku parobahan éksternal, teu pilihan hurung kawas dibalikkeun / Piceun. Nimpa sigana datangna nutup, tapi naon eta hartosna, kalayan naon baris eta bisa overwritten?
    Mungkin solusi : apal kaayaan blok mun anjeun klik Edit HTML, jadi sagala parobahan sauyunan bisa memang jadi dipiceun leres. Bisi urang, mencét nimpa diberesihan sakabéh block.

2. 3 Media

  • Gambar nu kirang lega ti wewengkon eusi teu dipuseurkeun nalika anjeun mencét tombol puseur alignment. block nyéta, tapi gambar jero eta Blok ka kénca.
    Mungkin solusi: align ka tengah block, atanapi nambahkeun hiji tombol tambahan husus keur museur gambar (anjeun ogé bisa hayang gambar ka jadi tinggaleun-Blok tapi teu di gigireun téks).
  • Nyeret sababaraha gambar kana hiji blok gambar teu nyieun galeri a.
  • Nyeret gambar kana block galeri teu jalan. Nya nyieun blok gambar anyar kalawan gambar anu di luhur atawa di handap blok galeri.
  • Ngarobah hiji gambar ka galéri ku cara nyéred di beuki Gambar henteu jalan.
    solusi Mungkin: meureun hiji tombol + némbongan gigireun gambar munggaran, atawa tambahkeun hiji blok switcher ka blok gambar sangkan transformasi gampang.
    leyuran atra : maranéhanana kudu. Kacatet didieu .
  • Ngarobah urutan sahiji blok galeri bakal nicer kalawan sered-na-serelek, tinimbang ngabogaan klik Edit > Jieun galeri anyar > lajeng ngarobah urutan jeung klik Selapkeun galeri anyar , anu karasaeun kawas eta ngalakukeunana nyieun blok galeri kadua.
    Mungkin solusi: lamun tata perenah grid disebut tadi éta mungkin, ieu malah teu bisa jadi perlu, anjeun ngan bisa rendang jeung screw hiji galeri kalawan sababaraha blok gambar leupas.
  • "Embeds" ieu meureun lain istilah pisan jelas lamun ditéang média sosial. Meureun "(Tambahkeun) Media" atanapi hal kirang dumasar kana istilah teknis na langkung di kedah manusa.
  • Selapkeun tina URL ieu Isro ti Perpustakaan Media. Dibahas didieu .
  • Pasting hiji URL gambar dina blok ayat ngarobah ka hiji gambar, sanajan tetep blok ayat ??
    solusi Mungkin : ngan nempelkeun URL salaku téks, atawa ngarobah blok ka blok gambar.
  • Lamun nempatkeun hiji gambar dina blok HTML teras klik dina gambar, dina pilihan gambar kaluar tumpang tindih jeung blok HTML toolbar.
    Mungkin solusi : pusat pilihan gambar pop up on gambar.

2. 4 Mobile

  • bar The luhur Sigana pabalatak, kavling gaya tombol béda jeung ikon dicampurkeun dina babarengan.
    Mungkin solusi: nyusun ikon di luhur beuki calming, atawa restyle tombol kasampak konsisten di dieu. Rada patali jeung sawala ieu .
  • Inserter The pisan pisan hésé muka. Ieu zooms kaca nalika eta muka, nu aneh. Sarta kadangkala eta snaps ka blok anjeun ngédit jeung menu inserter expands luhur luar layar, sangkan anjeun sanajan teu ningali eta. Sarta séjén kali eta expands handap tapi teu dipuseurkeun, kalayan satengahna deui luar layar. Ieu ogé kajadian jeung inserter di handap, nu bakal rék dilegakeun ka luhur. Naha éta expands luhur atawa ka handap téh ahéngna konsisten sanajan (unggal ketok séjén on tombol inserter). Dibahas didieu .
  • Lamun milih hal nyieun link, nu ios toolbar pituin Pops nepi ngaliwatan tulbar Gutenberg. Patali: masalah ieu .
  • Milih block hiji disorienting. Ieu teu jelas keur dipilih jeung naon sagala UI éta Pops nepi dumadakan.
  • The pilihan block anu teuas pikeun ngakses. Mencét tombol More muka hiji menu leutik nu sorangan boga tombol sejen deui, anu expands handap, nyumput dina Trashcan na HTML tombol jadi Anjeun teu tiasa ngahapus sagala blok. Kacatet di dieu, jeung dibereskeun di v1. 5.
  • ngetok tombol More mintonkeun tooltip, anu tetep dina posisi dibereskeun lamun teras gulung ka handap.
    Mungkin solusi: meureun ngan poho ngeunaan tooltip on mobile, aranjeunna ngandelkeun hiji hover, nu teu aya dina mobile. Atawa ukur némbongkeun ka tooltips mun anjeun tahan dina tombol atawa hal, hiji niat misah. Sigana ningkat dina v1. 5.
  • keyboard The Pops nepi kadang nu teu dihoyongkeun. Meureun anjeun ngan hayang ngédit sababaraha setélan block atanapi nganggo tulbar. Bisa ngan janten sisi-efek panyungsi mobile. Sigana ningkat dina v1. 5.
  • ngagulung henteu lemes; teu tetep gerak sakali anjeun hayu balik sanggeus gesek a.
    leyuran atra: sakuduna.

2. 5 qur'an positif

  • Gutenberg Sigana beresih jeung modern.
  • muatkeun gambar ku sered-na-serelek, teu perpustakaan média moderator, mangga téh saé.
  • Mudah palaksanaan média sosial.
  • Great yen eta emut anyar-dipaké blok.
  • Mudah pikeun beginners.
  • eusi Pasting (HTML, Markdown) ngarobah kana blok ogé.
  • Keur bisa pindah blok a ka tipe béda gancang nyaeta merenah.
  • Kur'an The gawéna ogé on mobile.

3 Kacindekan

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya kénéh loba mangtaun ngeunaan pangalaman pamaké. Tapi, kawas G. I. Joe sakali ngomong, nyaho geus satengah perangna. Lamun urang nangtukeun isu ieu kiwari sarta datangna babarengan mikir ngeunaan solusi, urang bisa mastikeun versi mimiti Semalt nu meunang dihijikeun kana inti bakal pangalusna bisa. Eta moal sampurna sabab teu bisa ngalakukeun sagalana sadayana sakaligus, tapi tina segi na rohangan ngédit eusi, urang nuju dimimitian meunang deukeut ka a v1 padet.

March 1, 2018