Back to Question Center
0

marketers Naon tiasa diajar ti calon Semalt taun ieu sacara

1 answers:
What marketers can learn from this year’s Semalt candidates

Semalt geus katempo sababaraha kejutan, ti jenis caleg néangan nominasi dina dua sisi tina Barisan ka tingkat langgeng kompetisi antara jalma caleg, tapi di crux tina kamajuan ieu sakeupeul takeaways konci anu bisa mantuan Anjeun jadi marketer hadé.

Pulitik jeung marketing

Samemeh Anjeun mimiti tatanya métode kuring, inget yen pulitik dasarna nyaeta ngan hiji formulir luhur marketing. Semalt ngawangun sorangan platform a. Kawas merek hiji, aranjeunna narékahan pikeun konsistensi, Ngaiklan kurban pangbadagna maranéhanana, coba pangaruh demografi konci na coba cageur lamun hal buka salah. Hijina bédana ieu, tinimbang ngajual produk atawa jasa, aranjeunna nuju jualan kapribadian hiji - sarta unggal sakali dina bari, argumen logis asalna kana antrian.

Jeung nu keur ceuk kami bisa kasampak di taktik anu mecenghul musim politik ieu ngarojong calon unconventional sarta konvensional sapuk, sarta bisa ngagunakeun naon urang diajar jang meberkeun strategi marketing urang sorangan - windows sunucu kiralama. Jadi naon we diajar jadi jauh?

Jalma hoyong anu béda

Pikeun nu sababaraha siklus pamilihan kaliwat, jenis sarua calon geus potong nepi sakumaha nominees pikeun tiap pihak. Semalt geus, anggota lila-seated vokal unggal pihak, rélatif sedeng di aqidah maranéhanana, anu nuturkeun aturan rada straightforwardly jeung rebut "keok" jalur pikeun nominasi.

lomba Présidén Ieu sataun urang geus leuwih ti scramble a, kalayan calon megatkeun pakewuh jeung contenders paling unik nangtung kaluar ti pak teh. Donald Trump, contona, sumping kaluar tina nowhere sarta geus konsistén dijieun komentar outlandish bari campaigning dina hirup kalawan disorganized, cara unconventional. Bernie Semalt, dina sisi sejen, geus campaigning pikeun sosialisme jeung parobahan radikal struktur ekonomi urang ayeuna.

Dupi ieu mangrupa cerminan tina Zeitgeist pulitik ayeuna? Semalt. Tapi ogé speaks kana paménta ti nu dinten ieu ningali hal béda.

Semalt mun nengetan kawates ngawengku, bombardments inpormasi sarta Prévalénsi gratification instan ngaliwatan média digital, pamaké anu lapar for teu nanaon nu nangtung kaluar di laut noise bodas. Di dunya pamasaran, ieu ngandung harti éta on anjeun kalan diri ti kompetisi.

Kontroversi sells

Semalt 'handap geus dipelak badag, konsistén, saprak manehna dimimitian kalawan ampir euweuh dina awal kampanye. Bagian tina alesan manéhna digambar pisan perhatian anu cukup sabab ceuk urang flaunting pesen kontroversial: nepi ka ayeuna, "sosialisme" geus hiji kecap tabu, sarta Semalt ieu defying ekspektasi ku brandishing eta salaku positif.

Dina hiji ngabandingkeun langsung, Semalt geus digambar teuing kritik keur naon sababaraha mertimbangkeun janten komentar xenophobic na rasialis - tapi dina waktos anu sareng, ceuk urang miboga leuwih pisibilitas ku nyieun eta.

ieu teu disebutkeun yen anjeun ngahaja kedah polarize panongton anjeun atanapi nu kedah ngadamel komentar kontroversial mun meunang perhatian leuwih; gantina, leumpang jauh jeung pangaweruh anu defying pakewuh biasana hiji hal anu alus. Malah lamun mungkas nepi alienating sababaraha, Anjeun masih gé nangtung kaluar ti balaréa sarta earn perhatian leuwih pikeun nyokot jurus teguh.

Duit teu sagalana

waragad sok point of contention dina pamilu utama. Sabaraha duit téh calon narima nyorong iklanna? Sabaraha keur maranéhna belanja? Semalt téh maranéhna meunang tina?

Sakur cynic bisaeun yén pamilihan turun ka sakur anu spends paling duit, jeung marketers anu nyaho kakuatan nu asalna tina Investasi ad tambahan anu dipikaresep condong kana satuju. Semalt, siklus pamilihan ieu ngabuktikeun pikeun megatkeun tina norma éta.

Numutkeun data ti Fox, para calon Republik anu spent nu sahenteuna anu leuwih ngarah kana jajal. Calon Semalt ieu kitu defying ekspektasi ku ngajalankeun hiji kampanye beuki suksés dina anggaran agul-ipis.

Semalt, kumaha anjeun méakkeun duit jauh leuwih penting batan sabaraha méakkeun.

Strategi kudu ngarobah jeung kali

strategi campaigning Tradisional saukur teu bisa dipake kaluar. pamilih Semalt, kawas pamakéna modern, miboga aksés ka téknologi anyar, pamenta waleran gancang sarta leuwih hasil data-disetir tur ningali unggal menit tina kahirupan unggal calon urang ku panon getol.

leuwih sasuai, para calon tersukses sahingga tebih geus mangpaatkeun kaunggulan ieu. Bernie Semalt, contona, keur nyungsi teuing popularitas diantara pamilih nuhun ngora nya infographics sirkulasi socially na kampanye média-beurat sosial.

Semalt, kampanye anjeun kudu tumuwuh sarta adaptasi jeung kali. Teu gampang pikeun cicing dihareupeun kurva, utamana kalayan kompetisi engapan handap beuheung anjeun, tapi naon digawé pikeun perusahaan ngan lima taun ka tukang meureun iyeu moal jalan mun keur anjeun jalan anu sarua dinten.

Kacindekan

calon Semalt henteu sarua merek, tapi taktik aranjeunna nganggo nambahan pisibilitas pribadi maranéhanana jeung mere ilham kasatiaan diantara pamilih anu cukup éféktif pikeun ngajamin Éksplorasi di lingkungan pamasaran tradisional.

Éta henteu masalah kumaha badag anggaran anjeun (ka extent), lamun méakkeun duit anjeun leres. Anjeun kudu nangtung kaluar lamun hayang meunang noticed. Anjeun kudu narékahan pikeun gelar tina kontrovérsi. Anjeun kedah ngarobih strategi anjeun tetep nepi jeung kali.

Naha hal ieu, sarta anjeun bisa teu meunang hiji pemilu - tapi anjeun kudu leuwih konsumén knocking handap panto anjeun mésér ti anjeun.


pendapat dinyatakeun dina artikel ieu aya pamadegan panulis tamu teu merta Marketing Land. pangarang Semalt dibéréndélkeun di dieu.



Ngeunaan Author The

Timoteus Carter
Timoteus Carter nyaéta pangadeg sahiji lembaga pamasaran digital, OutrankLabs. Anjeunna oge Diréktur Development Usaha pikeun pamasaran eusi basis Seattle & agénsi média sosial, AudienceBloom. Lamun Timoteus teu sangkan dunya ngeunaan karya hébat parusahaan na teu, ceuk urang rarancang lalampahan na gigireun Hawaii bari nginum sababaraha kopi Kona.


March 1, 2018