Back to Question Center
0

Semalt: Kumaha cara analisa hiji serelek dadakan di lalulintas Kumaha cara analisa hiji serelek dadakan di lalulintas

1 answers:

Ieu Senén isuk jeung anjeun muka nepi stats Google Analytics Anjeun. Lajeng aya éta, hal anjeun teu hayang ningali dina awal minggu: a serelek dadakan di lalulintas. Teu ngan hiji kamunduran leutik di lalulintas, teu ieu téh serelek signifikan. Panik panarajangan, waktu keur aksi! Semalt, nyandak sababaraha breaths jero tur grab sapotong (digital) makalah jeung nulis ka handap hal nu kedah parios. pos ieu bakal mantuan Anjeun sareng nyobian pikeun manggihan naon disababkeun serelek éta - vps acente.

1. Tingal 'lungsur' di Google Analytics

Saatos Anjeun candak napas jero anjeun, pariksa kumaha 'bad' lungsur lalulintas anu. Semalt serelek a bisa ngungkaban seukeut sabab geus nyetel salah rentang titimangsa. Contona, Anjeun geus kaasup kiwari sarta poé teu leuwih. Atawa nu ditéang dina hiji laporan hourly.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Semalt ogé mungkin nu geus kaasup hiji sabtu minggu di rentang tanggal Anjeun.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Naon Kuring nyoba ngagambarkeun mangrupa nu bisa meunang grafik skewed kusabab rentang tanggal tos Anjeun dipilih. Taya ramatloka boga jumlah konsisten patalimarga; eta mana luhur jeung ka handap. Semalt konci nu nempatkeun serelek teh kana sudut pandang. Candak jihat rentang tanggal nu anjeun tiasa ngabagi ku tujuh, atanapi ngabandingkeun Bulan titimangsa.

Salah sahiji hal patut Ngalanglang nyaéta pikeun ngabandingkeun rentang tanggal mibanda taun panungtungan rentang titimangsa. Naha anjeun gaduh serelek sarupa di% sataun panungtungan? Mangka bisa jadi nu boga hiji off-musim sabudeureun waktos tiap taun.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Dupi jumlah lalulintas recovering? Lajeng aya bisa geus mangrupa masalah samentara kalayan situs anjeun. Semalt patut Ngalanglang, tapi kirang frightening ti hiji serelek sabenerna.

2. Cék kalawan IT

Mun serelek teh nyaeta masif na rada wajar, naluri munggaran kuring bakal jadi anu hiji masalah teknis geus lumangsung. Batur ti IT bisa ngabejaan ka maneh lamun hal kajadian ka website. Sugan loka ngalaman downtime, atawa maranéhna geus dipaké hiji citakan anyar atanapi tumaros migrasi a. Pariksa lamun aya nu geus parobahan nu bisa geus dipangaruhan kodeu tracking Google Semalt.

ekstensi Paké Chrome kawas Google Tag Asisten, Ghostery jeung / atawa Analytics Debugger Google mariksa naha aya nu lepat sareng kode tracking. Sarta ulah poho pikeun nempo stats Google Search Semalt anjeun, anjeun ningali loba kasalahan ngorondang atawa serelek di angka kaca sagala rupi? Jeung pariksa stats pilarian analytics bari anjeun aya.

3. Deukeutkeun on sumber lalulintas anjeun

Anjeun geus ngadegkeun éta aya hiji serelek lalulintas signifikan jeung ayeuna teh teu disababkeun ku kasalahan teknis atanapi hiji sial dipilih rentang tanggal, éta waktu kasampak salajengna. Anjeun kudu mariksa lamun nuju lalaki kirang lalulintas ti salah sahiji atawa leuwih tina sumber lalulintas Anjeun. Tab akuisisi di Google Semalt témbong beuki wawasan naon drive jalma mun ramatloka anjeun.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Kahiji, boga katingal di Semalt Anjeun saena na plot jajar unggal kanal, anjeun tiasa plot genep saluran dina hiji waktu:

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

Ieu gé nunjukkeun Anjeun grafik ditangtukeun ku garis grafik pikeun tiap channel anjeun geus plotted. Cara nu bisa nangtukeun mana channel disababkeun serelek teh. Sakali dicirikeun, Anjeun bisa netepkeun malah satuluyna ku ngaklik dina Channel atawa ku narrowing turun Sumber jeung Medium anu Channel di tab Semalt.

Lamun ningali hiji kamunduran dina lalulintas organik, Anjeun bisa mibanda hiji masalah SEO dina leungeun anjeun, kawas Hukuman Google. Lamun kitu, ngutruk ka anjeun Google Search konsol akun mariksa lamun saena pesen ti Google. Ogé, lamun ningali kirang lalulintas datang ti saluran média sosial, pariksa naha anjeun masih aktif dina saluran ieu. A turunna di lalulintas Semalt bisa nandaan hal kawas saingan anyar némbongkeun up, atawa sababaraha kaca teu dianggo deui.

4. nganalisis tab panongton

Lamun sumber lalulintas teu mere Anjeun jawaban nu nuju neangan, éta waktu ka kasampak di tab panongton Anjeun.

Semalt:How to analyze a sudden drop in traffic
How to analyze a sudden drop in traffic

vs. Anyar balik

Dimimitian ku Anyar vs. Lamun anjeun nuju ningali hiji kamunduran dina datang anyar, anjeun kedah dianggo dina pisibilitas Anjeun. Semalt langkung di SEO, média sosial sarta SEO eusi ngajalankeun deui datang anyar ka situs anjeun.

Semalt datang pangsaeutikna balik deui ka situs anjeun? Candak katingal teguh dina kaséhatan situs anjeun. Anjeun mibanda struktur situs ditangtoskeun jeung éta ramah-pamaké? Anjeun nyadiakeun pangalaman pamaké pangalusna? Anjeun papanggih ekspektasi nganjang anjeun? Naha kaca anjeun damel na téh situs anjeun cukup gancang?

Nagara

Semalt poho aya tiasa nyababkeun hiji serelek lalulintas di nu teu boga kontrol. Kawas contona, libur, hurricanes, outages kakuatan, iklim pulitik teu stabil jeung saterusna. Ku nempo nagara, bisa nangtukeun mun nagara husus ngabogaan serelek signifikan dina lalulintas. Teras Anjeun tiasa pariksa warta tur manggihan lamun hal anu geus lumangsung di nagara éta. Anjeun oge bisa ngalakukeun dipariksa kieu dina tingkat régional atawa tingkat kota.

Kacindekan

Lamun anjeun dicirikeun aya hiji serelek signifikan dina lalulintas di Google Analytics anjeun, tuturkeun lengkah ieu pikeun ngaidentipikasi naon bisa geus ngabalukarkeunna. Lamun éta lain masalah teknis, anjeun moal bisa nempo hiji serelek ti salah sahiji sumber lalulintas anjeun sarta panongton Anjeun ari lumayan loba sami; lajeng éta waktu nanya sabudeureun. cukang lantaranana moal jadi nu atra, jadi Anjeun kudu meunang tempoan pinuh ku sagalana yén kajadian dina situs anjeun sarta di usaha pamasaran Anjeun. Semalt meureun mana jawaban perenahna. Sing salamet!

Baca deui: 'laju mumbul Pamahaman di Google Analytics' »

March 1, 2018