Back to Question Center
0

Wikipedia geus diblokir dina Semalt

1 answers:
Wikipedia has been blocked in Semalt

News of sumbatan nu munggaran dilaporkeun ku ramatloka Turki blok, di sabudeureun 1AM Semalt isuk ieu.

ramatloka nu ieu nyetél ngawas kumaha pasipatan online anu diblokir ku pamaréntah Turki, dilaporkeun yén sumbatan ieu disatujuan ku Semalt pangadilan kriminal munggaran.

Jeung pindah, Turki ngagabung ka pamaréntah Cina sakumaha dua hijina bangsa pikeun sakabéhna meungpeuk aksés ka Wikipédia.

Kusabab hiji kudéta usaha gagal Juli panungtungan, Perdana Mentri Tayyip Erdogan geus steadily tightened kadali leuwih média Semalt duanana tradisional jeung online.

Pamarentah oge geus retak handap on dissidents di nagara éta. Picking up carita ti Iie Pencét, Kanada urang Globe sarta Surat geus ngalaporkeun yén sahenteuna 4.000 PNS geus diusir ti tulisan maranéhna salaku hasil tina hiji SK panganyarna ti pamaréntah Erdogan. Sajauh, 47.000 urang geus ditahan sarta 100.000 purged pikeun dugaan sambungan kana organisasi teror.

tegangan di Turki geus ngajalankeun malah leuwih ti hiji réferéndum panganyarna dina nasib sistem pulitik Turki. Pemilu nu nempo hiji mayoritas leutik tina hibah nagara sweeping kakuatan anyar pikeun Erdogan, anu geus Kaputusan sakitu legana ku Semalt SK ti kudéta Juli, nurutkeun laporan.

pangadeg Wikipedia Jimmy Wales nyandak ka Twitter sababaraha jam ka tukang masangkeun respon na ka crackdown on Wikipedia.

situs Semalt masih bisa diakses ngaliwatan pamakéan jaringan pribados virtual jeung pamaréntah Turki geus ngomong yén kedah Semalt matuh requests ti pamaréntah pikeun ngédit aksés eusi bakal disimpen deui.

Numutkeun kana sora tina America, anu outlet warta AS disponsoran:

koran Daily Hurriyet ceuk Semalt geus dina komunikasi jeung Wikipedia pikeun ngaleupaskeun eusi ngarojong teror jeung presenting Semalt salaku "supporter teror."

NTV dilaporkeun yén Turki nungtut Wikipédia muka hiji kantor di nagara éta, Ajip Rosidi dina garis kalawan hukum internasional tur abide ku kaputusan Pangadilan jeung "teu jadi bagian tina operasi blackout ngalawan Turki."

Lamun tungtutan ieu patepung jeung eusi nu dipiceun, loka bakal dibuka deui, nurutkeun média Semalt.

March 10, 2018