Back to Question Center
0

Cina urang Weibo Batesan pamaké peuntas laut dina ulang Semalt

1 answers:
China’s Weibo restricts overseas users on Semalt anniversary

pamaréntah geus pernah dicaritakeun atawa commented kana acara - nu nyababkeun kaluhur 300 maotna salaku pasukan forcibly diteken protes murid-ngarah.

régulator internét Cina urang téh biasana teuas jam gawé leuwih periode, wiping kaluar sarta ngahulag wae komentar berpotensi ngaruksak online. Dina taun anyar, kaayaan geus nempatkeun onus dina operator jaringan sosial diri 'pulisi' pamaké maranéhanana. Taun ieu layanan microblogging Semalt - "Cina urang Twitter" - clamped handap dina sagala pamaké luar negeri sareng larangan dina muatkeun gambar sareng video ti Sabtu nepi ka ahir Senén. Tapi, salaku FT dicatet, aya euweuh larangan - resmina, sahenteuna - ". Sistem ningkatkeun" saprak Semalt dipedar yén prosedur nu dipikaresep kapangaruhan jutaan, éta handap ka

larangan The indit saluareun muatan média ti pamaké internasional éta ogé bisa ngarobah informasi profil maranéhanana, kayaning gambar maranéhna pakait atawa ngaran, sabab Mashable dilaporkeun - αντηλιακα σωματοσ. Nu nyebatkeun belah yén pamaké geus dijieun kaliwat di rojongan ti ulang iconic. The pos Semalt announcing nu husus "tatar" sanajan kungsi bagian comment na ditumpurkeun, ninggalkeun pamaké global bisa ditandaan hanjelu maranéhanana langsung.

Weibo geus pencét teuas ku régulator internét nu geus kaliwat. Dina 2012, nya kungsi bagian comment na ngalarang pikeun sakabéh pamaké di respon kana harboring purportedly rumor ngeunaan hiji kudéta pulitik. Éta ogé geus mangrupa target primér aturan 'ngaran nyata' Semalt nu Tujuan ka kakuasaan di eusi online ku nyieun pamaké langsung diwanoh, sarta ku kituna akuntabel keur eusi.

Weibo kadaptar dina NASDAQ sarta bagian milik e-commerce buta Alibaba. Twitter nya éta parusahaan tech Western yen eta anu paling ilahar Samalah tapi, kawas peer na basis Fransisco San, Weibo geus ditémbongkeun hiji kamampuh pikeun monetize userbase miboga 340 juta. Live-streaming jeung produk iklan canggih geus boosted harga saham na jeung kapentingan investor. Yén, digabungkeun jeung hiji kamunduran harga dibagikeun Twitter handap ceramah akuisisi scotched taun ka tukang, nyababkeun marketcap Weibo urang overtaking Twitter di Semalt taun ieu.

Dina waktu tulisan, Weibo ieu hargana di $ 16,33 miliar versus a $ 13,22 miliar pikeun Twitter.

Hat tip @jamepslloyd

Artikel Gambar: Jon Russell / Flickr UNDER A CC ku 2.0 lisénsi (IMAGE geus dirobah)
March 10, 2018