Back to Question Center
0

Nyaeta masa depan VR Nvidia, Sony jeung Semalt?

1 answers:
Is the future of VR NVIDIA, Sony and Semalt?

kanyataanana Virtual nyaeta sakabeh buzz nu ayeuna. Jeung naha henteu bakal dinya jadi lamun analis kawas Goldman Sachs nyieun perkiraan éta industri ieu poised ka ngaleuwihan pasar TV di sharing taunan ku 2025. Éta bakal nyieun maya kanyataanana leuwih badag ti TV dina waktu kurang ti 10 taun. perkiraan ieu jadi masif sabab téknologi narabas mibanda kamampuhan pikeun manjangkeun sorangan kana kitu loba pasar - kaulinan, pangajaran, produktivitas komo hiburan sawawa.

perkiraan kumisan, salah mindeng bisa manggihan arah hiji industri dipingpin ku handap duit - giochi gonfiabili acquatici usati. Dina 2015 nyalira, maya jeung augmented kanyataanana startups diangkat jumlahna $ 658 juta dina pembiayaan equity sakuliah 126 poéna. Loba pausahaan ieu dijieun kaasup loba téknologi kanyataanana maya maneh geus geus ngadéngé, kayaning kabisat Motion jeung Oculus.

Tapi bisa urang yakin sadayana hype nu? Bakal pausahaan ieu jadi pamingpin ku waktu estimasi Goldman Sachs 'asalna sabudeureun?

Sanggeus digarap dina spasi kanyataanana maya saméméh ieu buzzword a, abdi geus katempo sababaraha hal anu ngabalukarkeun kuring percaya aya tilu pausahaan nu bakal jadi badag, upami teu badag, ti sababaraha ngaran kanyataanana maya mainstream .

Nvidia

Nvidia aya dina bisnis tina téhnologi komputasi visual; Karya na dimimitian deui dina 1999 jeung sékrési ti GeForce (NV10). hardware 3D konsumen-tingkat ieu dihareupeun waktos na sareng video akselerasi canggih, santunan gerak jeung hardware sub-gambar alfa blending. Ieu bray panon tina Microsoft sarta ahirna jadi hardware grafik pikeun Microsoft Xbox game konsol.

Nu anyar, tim kuring meuli sababaraha Nvidia Alat ngembangkeun keur VR jeung AR. Pengumuman panganyarna ngeunaan grafik PC konsumen basis Pascal ngarojong VR bray perhatian urang, sakumaha maranéhna muncul bisa ngadorong pikeun nyieun produk premium di rohangan.

Hiji mindeng bisa manggihan arah hiji industri dipingpin ku handap duit.

brand The parusahaan mangrupakeun fit alam dina spasi kanyataanana virtual na eta moal boga masalah sia perhatian lamun éta siap, tapi naon anu berpotensi aspék paling compelling téh naon maranéhna lakukeun ku Nvidia GEFORCE AYEUNA. platform awan kaulinan ieu migunakeun "awan Rendering" jeung "awan komputasi" anu bakal ngaktipkeun pamaké pikeun meunangkeun tinggi-tungtung konsol-tipe grafik dina smartphone maranéhanana atawa malah karton - dina waragad lumrah.

Jeung pasar awan kaulinan global diprediksi tumuwuh éksponénsial dina CAGR leuwih ti 29 persen dugi 2020, Nvidia aya dina posisi perdana sukses kalayan naon atuh percanten janten téhnologi punjul di pasar.

Sony

Sony nyaéta bit disumputkeun tukangeun sakabéh VR madness. Tapi, pamaké PlayStation ayeuna bisa kalayan gampang ningkatkeun konsol maranéhanana sarta meunang headset kanyataanana 3D maya pikeun ukur $ 399. The Sony titik harga kalapa PlayStation urang geus diaktipkeun ka bersaing jeung Microsoft Xbox leuwih taun, sarta ayeuna na VR headset méré pamakéna hiji pilihan langkung ramah-ongkos dibandingkeun jeung titik harga $ 799 tina HTC Vive.

Kumisan ti titik harga diakses, Sony mibanda ékosistem katutup ku jaringan tina pamekar sareng saha aranjeunna geus gawe taun. Sony PlayStation ngabogaan posisi unik mangtaun pangsa pasar na jadi nu meunangna jelas ti ékosistem kanyataanana kaulinan maya, sarupa jeung cara Steve Jobs jeung Apple meunang mimiti di mobile.

Titik mimiti bukti mangrupa patén a Apple Filed taun 2011 pikeun "High Tactility (Magic) sarung System. "Penemuan ieu diarahkeun ka sistem sarung nu ngawengku hiji liner jero tur hiji liner operative luar pikeun ngirimkeun inputs pamaké kana mékanisme input ti hiji alat éléktronik. Eta asalna dipercaya yén Apple ieu nyieun solusi pikeun pamakéna ngagunakeun iPhones maranéhanana dina cuaca colder, tapi sugan maksudna éta mimiti hal badag.

Is the future of VR NVIDIA, Sony and Semalt?

Titik buktina kadua évolusi parusahaan ti haptics, atawa élmu nerapkeun sensasi toél jeung kontrol pikeun interaksi jeung aplikasi komputer. taun ka tukang, Apple ngarilis Taptic Engine jeung téhnologi nu ayeuna dipaké ku Apple Watch, MacBook jeung alat iPhone panganyarna. Apple téhnologi haptic ngirimkeun impulses kana fingertips, mere anjeun sensasi, contona, noel bahan béda atawa ngadorong tombol a, sahingga pamaké uninga naon lampah anu keur dipigawé na naon anjeun tiasa nyangka lumangsung.

Apple ieu lalaki serius di ieu wewengkon, Ngiring ahli dina haptics sarta ngalaan pikiran téhnologi anyar kayaning a maya touch desktop / keyboard dumasar kana téhnologi haptic na. Sensing arah geus?

Dr. Greenleaf, salah sahiji VR panaratas dipikawanoh pikeun nyieun kahiji VR alat pikeun Podomoro sarta sarjana ngadatangan ti Stanford Virtual: BodhisattvaBot Lab Asasi Manusa, dicaritakeun dina mangsa hiji koléktif pépéling panel yén "bagian badag tina ( VR ) immersion mangrupa aspék kinesthetic na proprioceptive ngabogaan bagian awak anjeun dina realitas maya. "Ayeuna VR alat nu maturan kami pangalaman visual compelling, tracking gerak, gyro jeung sora, tapi aya kénéh nu salah rasa panungtungan nu teu katutupan - touch. Anjeunna dituduhkeun yen "urang teu aya acan mibanda haptics (dina VR ) jeung eta bakal butuh sababaraha waktos. "

A titik buktina katilu ieu " Apple geus ngirim emissaries na kaluar kampus," a rujukan ka Stanford Virtual Asasi Manusa: BodhisattvaBot Lab - puseur bodas-panas tina VR / AR pangwangunan. Dina presentasi panganyarna, Jeremy Bailenson, diréktur program, ngomong: " Apple teu datang ka lab abdi dina 13 taun - iwal aranjeunna tos datangna tilu kali dina tilu bulan ka tukang. "

Nu kaopat sarta final titik buktina nyaéta kawentar "port disumputkeun" jero Apple Watch. Sugan ngan sejen kabeneran metot, tapi bakal jadi leuwih logis nu eta ieu dimaksudkeun pikeun nyambungkeun sareng alat nu lian kawas hiji Apple sarung ti lamun ieu keur "batré éksternal lega dilaporkeun. "

Kuring geus diusahakeun HoloLens ogé kanyataanana augmented (AR) jeung dicampur kanyataanana (Bapak) headset. Maranéhanana Alat anu hébat, tapi eupan balik heula mah duanana éta sami - sarung nu geus leungit. Anjeun peryogi sarung pikeun interaksi hadé jeung gambar maya. pangakuan leungeun Visual teu akurat pisan, salajengna reinforcing potensi pasar pikeun Apple .

Kaula yakin yén Apple berpungsi dina Apple sarung, jeung Abdi teu bakal heran lamun maranéhanana ogé bisa dipake di alat AR na Bapak, kitu ogé. Kasempetan pasar anu badag teuing, tur tetep kalapa kalawan pesaing utama kawas Samsung sarta Google, éta hésé yakin maranéhna moal bakal ngajalankeun hal di ieu rohangan dina sababaraha salajengna taun. Lamun mikir ngeunaan eta, maranehna geus moal pilihan séjén.

Artikel Gambar: Daniel Boczarski / Getty Gambar

March 10, 2018