Back to Question Center
0

Hadé Aman Than Hampura! Semalt Ahli warns Of deadly Financial Malware Dina 2017

1 answers:

malware Financial nyaeta alat nu paling remen dipake dina musieum of cybercriminal a. Ieu teu teuas ngartos naha ieu kitu bearing dina pikiran nu keur mayoritas penjahat duit ieu teh motivasi utama balik kagiatan callous maranéhanana. Hasilna, lembaga keuangan nyanghareupan ancaman cybersecurity on loba tingkatan. malware Financial nargétkeun infrastruktur lembaga urang (kayaning server na terminal Pos), nasabah, sarta mitra bisnis - 16 barum.

Sanajan keur dua atawa jadi taun nu geus kaliwat perang ngalawan cybercriminals nyedek na sababaraha geng notorious kakeunaan, sektor finansial terus sangsara konsékuansi tina rising aktivitas Trojan sarta sumebarna inféksi.

Max Bell, hiji ahli ngarah tina Semalt , ngajelaskeun didieu teh malware finansial paling bahaya di 2017 pikeun anjeun tetep aman.

1. Zeus (Zbot) jeung ragam basa na

Zeus munggaran kauninga dina 2007 sarta mangrupa salah sahiji malware finansial paling prolific di dunya. Dina awalna, Zeus ieu dipaké pikeun nyadiakeun penjahat jeung sagalana aranjeunna diperlukeun pikeun maok informasi financial duit ti rekening bank.

Trojan Ieu sarta varian na candak Kapercayaan ngaliwatan keylogging na injecting kode tambahan kana loka Bank unsuspecting. Zeus utamana nyebarkeun ngaliwatan kampanye phishing jeung ngajalankeun-demi-undeuran. The malware panganyarna dina kulawarga Zeus kaasup Atmos na Floki Bot.

2. Neverquest / Vawtrak / Snifula

Neverquest mimiti muncul dina 2013 sarta miboga saprak lajeng undergone sababaraha apdet na overhauls. Ieu GSM dirancang pikeun nginféksi informasi korban 'sakali maranéhna ngadatangan hiji bank tangtu pre-ditangtukeun, jejaring sosial, ecommerce, sarta situs portal kaulinan. malware finansial Ieu massana traction via Neutrino mangpaatkeun kit anu diaktipkeun penjahat pikeun nambahkeun fitur sarta fungsi pikeun situs sasaran bari evading deteksi.

Dina 2014, genep penjahat anu indicted on Hacking biaya tentang pamakean Neverquest maok $ 1.6 juta pamaké StubHub.

Ti sajarah malware ieu, mangka lolobana dikirimkeun via Netrino mangpaatkeun kit sarta ogé ngaliwatan kampanye phishing..

3. Gozi (ogé katelah Ursnif)

Ieu salah sahiji Trojans perbankan pangkolotna masih hirup. Ieu conto best of a Trojan nu geus outlasted crackdowns ti penegak hukum.

Gozi kapanggih taun 2007, sarta sanajan sababaraha Birokrat na geus ditahan sarta kode sumber na bocor dua kali, eta geus weathered nu ribut na terus ngabalukarkeun lieur mun lembaga keuangan tanaga kaamanan.

Nu anyar, Gozi ieu diropéa kalawan fitur canggih aimed di evading sandboxes na bypassing defenses biometric behavioral. Trojan bisa meniru laju di mana pamaké ngetik na mindahkeun cursors maranéhna sabab ngalebetkeun data maranéhna kana widang formulir. Pribadi tumbak surelek, kitu ogé Tumbu jahat phishing, geus dipaké pikeun ngadistribusikaeun Gozi ku cara nyokot mangsa ka loka WordPress compromised.

4. Dridex / Bugat / Cridex

The penampilan mimiti Dridex dina layar di 2014. Perlu dipikanyaho numpang dina surelek spam dikirimkeun utamana ngaliwatan botnet Necurs. ahli kaamanan Internet diperkirakeun yén ku 2015 jumlah surelek spam lakukeun rounds di internet saban poé sarta harboring Dridex kungsi ngahontal éta jutaan.

Dridex lolobana gumantung ka serangan redirection nu dirancang pikeun ngirim pamaké pikeun versi palsu tina situs perbankan. Dina 2017, malware ieu sigana geus narima hiji dorongan ditambah téhnik canggih sapertos AtomBombing. Téh mangrupa anceman nu teu hayang malire anjeun rencanana defenses kaamanan internét anjeun.

5. Ramnit

Trojan Ieu anak ngukut tina 2011 Zeus kode sumber bocor. Padahal eta eksis di 2010, tambahan kamampuhan data-maok éta Birokrat na kapanggih dina kode Zeus tumuwuh deui ti cacing mere ka salah sahiji malware finansial paling notorious dinten.

Sanajan Ramnit ieu greatly roughed up ku aparat kaamanan di 2015, eta geus ditémbongkeun tanda resurgence utama dina 2016 sarta 2017. Aya bukti yén éta téh deui dina hiji upswing.

Cara tradisional nyebarkeun Ramnit geus liwat mangpaatkeun kit populér. Korban nu kainféksi ngaliwatan malvertising sarta ngajalankeun-demi-undeuran.

Di handap ieu mangrupakeun ngan sababaraha malware finansial di luhur, tapi aya kénéh puluhan batur anu ditémbongkeun hiji trend luhur di aktivitas Trojan. Tetep jaringan anjeun sarta usaha aman ti ieu jeung malware sejen, tetep diri diropéa dina ancaman hottest iraha wae dibikeun.

November 29, 2017