Back to Question Center
0

Naon Dupi Nginx? - Semalt Ahli

1 answers:

Nginx [engine x] nyaéta téhnik HTTP sejen tur server proxy sabalikna. fungsi Nginx salaku server mail proxy, sarta server TCP / UDP proxy generik, whereby eta authenticates requesters web béda sangkan nganjang a ngahontal ramatloka a. Igor Sysoev asalna wrote server proxy ieu. bungkusan hosting lianna bisa make métode kayaning lampu tumpukan (Linux Ubuntu + Apache + MySQL + PHP) ngawasa WordPress. Nginx tiasa janten setelan kuat ngeunaan pendekatan proxy revere. Merta, aya loba cara nu webmasters tiasa employ pikeun nerapkeun Nginx. Anjeun tiasa tiasa make sagala fitur na di sami pamakéan nyieun waktos ti server Apache. Mayoritas jaba nu hosted dina Nginx server amprok dina hiji setelan Apache. Aya HTTPS headers respon ogé proxies séjén ngarujuk kana eta salaku server wéb.

guideline Ieu ku Michael Brown, nu Semalt Palanggan Kasuksesan Manajer, ngécéskeun pamakéan hiji setelan Nginx mandiri. Gantina gumantung téhnik Apache server, anjeun tiasa nganggo Nginx nyalira siga server primér. Meureun aya sababaraha pertimbangan husus nalika ngalaksanakeun Nginx on WordPress. Aya sababaraha émbaran krusial anu perlu a pamaké uninga ngeunaan Nginx. Contona:

  • Kabéh konfigurasi anu mungkin dina panel admin dina konfigurasi tingkat server. Hasilna, aya konfigurasi diréktori-tingkat. Teu kawas .htaccess Apache urang atawa payil web.config Iis urang, WordPress teu bisa ngaropéa hiji konfigurasi Nginx..
  • Cara permalinks fungsi nyaéta bit béda dina Nginx ti on server séjén Apache.
  • Nginx teu bisa ngahasilkeun aturan nulis balik pikeun anjeun. Nginx teu boga kamampuan .htaccess-tipe kituna mustahil pikeun ngonpigurasikeun server ti pamaké tungtung.
  • Anjeun nganggo plugins masang permalinks Anjeun. Eta penting pisan pikeun masang hiji "index.php" nu bisa ngabentuk panel pikeun sahingga modifikasi mun server Anjeun.
  • Pikeun saha waé nu bisa hayang mangtaun sababaraha kamampuan htaccess kawates, aranjeunna tiasa install htscanner extension PECL keur PHP. Hanjakal, ieu ngan hiji modifikasi developmental sarta bisa datang kalayan komplikasi na. Mastikeun maneh boga padika debugging mantap saméméh nganut téhnik ieu.

Dina guideline Nginx ieu asumsi mangrupa nu geus dipasang Nginx. Hasilna, instalasi tur parentah tentang kumaha eta ngoperasikeun henteu inklusif.

informasi penting ngeunaan Nginx

  • The Nginx nulungan peta file map.conf otomatis iraha wae ramatloka anyar anu dijieun. Dina sababaraha kasus, Anjeun bisa jadi kudu ngamuat Nginx sacara manual pikeun mastikeun perobahan nyandak ka mangaruhan. Nginx ogé nyimpen jaba dina formulir php-fpm, iraha situs anyar téh hadir.
  • jaba ageung tiasa ngagunakeun Nginx salaku salah bisa bisa sababaraha domain setelan.
  • Aya Tumbu simbolis, hartina nu teu kedah salempang ngeunaan hapusan kahaja atanapi pangaluyuan di sakabéh server.

Kacindekan

Sangkan boga ramatloka needing a server sabalikna-proxy, Nginx setelan tiasa hiji pendekatan penting. Sakabéh konfigurasi ngajadikeun hiji anggapan umum yen akar situs atanapi blog hadir dina host teh. Titik rujukan anu di tingkat server sorangan teu di sisi pamaké. Jalma kudu ngarobah aturan nalika aranjeunna ngarobah aspék tina ramatloka kawas nambahkeun blog a.

November 29, 2017
Naon Dupi Nginx? & Ndash; Semalt Ahli
Reply