Back to Question Center
0

Semalt: 3 Metode Mudah Pikeun Cabut Traffic Spam Ti Google Analytics

1 answers:

Lamun nembe dipariksa lalulintas Google Analytics anjeun sarta observasi nu nabrak tinggi, anu Chances aya nu situs anjeun narima lalulintas palsu. Kadang-kadang nu kudu nyetél ramatloka anyar, dianggo dina desain panganyarna na spent nyatu waktos on mariksa kualitas tulisan anjeun nulis. Anjeun ngawitan panalungtikan anjeun ngeunaan sumber lalulintas, anjeun bakal manggihan robot jeung spiders madhab. Anjeun oge bisa manggihan situs web rujukan kayaning ransonic atanapi darodar na bakal aya bewara yén laju mumbul pisan tinggi. Sajaba ti éta, hiji pamaké baris méakkeun ukur sababaraha detik dina ramatloka anjeun sakumaha anjeunna / manehna teu museurkeun eusi Anjeun atawa jasa.

Gumantung kana jenis nu datang anjeun nampi (rujukan spam, spiders, robot, Mapay spam jeung spam jurig), anjeun tiasa ngabersihan up lalulintas nu mibanda téhnik nuturkeun disadiakeun ku Ross Barber, hiji ahli luhur ti Semalt .

Métode # 1: Jieun langkung ti bagéan rujukan Spam

Anjeun tiasa nyieun bagéan rujukan spam pikeun ngaleungitkeun spiders na bot. Ngagunakeun referrers palsu, anu rujukan jeung jurig spam bombard jaba anjeun kalayan lalulintas kualitas-low. The rujukan spam nyaeta pernah museurkeun ramatloka anjeun sarta nyoba trik data Google Analytics Anjeun. Kalayan padika ieu, dina spam rujukan dibangkitkeun tayangan palsu dina ramatloka anjeun sarta ngaharepkeun yén produk jeung jasa na bakal resep di internet. Lamun datang ka nyieun éta béréndélan pangaluaran rujukan, anu spam rujukan bakal némbongkeun up sakumaha lalulintas langsung.

lalulintas langsung ieu bakal inflate nomer ramatloka anjeun, sarta hiji-hijina filter nu bisa nyegah tipe ieu lalulintas nyaéta filter ngaropéa. Pikeun nyieun bagéan spam rujukan, anjeun kudu indit ka pamiarsa> Téhnologi> bagian Network tur pilih Hostname salaku dimensi utama Anjeun. Anjeun bisa ngékspor data anjeun kana Excel pikeun panalungtikan leuwih. Pariksa pamaké kalawan kunjungan béda jeung laju mumbul luhur sapopoe, sarta perhatikeun kabiasaan maranéhanana. Metoda ieu teu tiasa dianggo upami bot na spiders teu dibewarakeun anu aranjeunna via agén senar.

Métode # 2: Robot Paké Google Analytics '/ lancah Alat

Anjeun tiasa meunang leupas tina lalulintas palsu ngagunakeun alat robot Google Analytics '. Hambalan munggaran nyaeta mariksa saringan pre-dijieunna tina Google. Pre-dijieun filter anu mindeng ngaranna jadi "ngaluarkeun hits ti Spiders Dipikawanoh jeung bot". Buka bagian Admin na ngaluarkeun hits ti spiders dipikawanoh tur bot..Mun anjeun teu nyaho nanaon tentang robot, bot, tur spiders, anjeun bisa nyieun mamah keur nyegah eta tina ngaruksak eusi sareng ramatloka. Sababaraha robot jeung spiders nu alus keur situs anjeun sabab indéks kaca anjeun tanpa ngaktipkeun tag analytics, kayaning nu pageview Google Analytics. Jeung sababaraha spiders ngorondang jaba keur kaperluan jahat. Anjeun tiasa ningali spiders duanana mangpaat tur ngabahayakeun sarta bot dina akun Google Analytics Anjeun.

Lolobana mindeng sipatna goréng pikeun situs anjeun sarta bisa nyieun martabak a. Ogé, maranéhna bakal inflate patalimarga web analytics. Éta naha anjeun kedah klik pilihan Bot Disaring di akun Google Analytics keur mencegah bot goréng ti némbongkeun up dina data. Nalika hasilna anjeun pop up, anjeun tiasa ningali daptar badag hostnames. Candak ékspor daptar ieu kana Excel. Pastikeun Anjeun geus ditandaan dina hostnames anu disalin eusi Anjeun jeung istilah "y". Sababaraha hostnames bisa dipikawanoh salaku merek badag jeung pausahaan kawentar, tapi sabenerna jurig spam. Nyandak daptar "y", Anjeun bisa nyieun bagéan custom sarta kaasup hostnames maranéhanana bagéan.

Métode # 3: Ngaleungitkeun nu Mapay Spam kalawan .htaccess File:

Lain hal anjeun bisa ngalakukeun nyaeta pikeun ngaleungitkeun spam ku ngédit dina file .htaccess. Urang ulah nyarankeun metodeu ieu kusabab sababaraha kalemahan na, jadi Anjeun kudu lumangsungna taliti tur teu ngedit file .htaccess dugi ka gaduh hiji pamanggih naon nu kudu. Munggaran sadaya, Anjeun kudu nangtukeun domain ti mana éta spiders na bot nu datang. Anjeun bébas ngagunakeun téhnik ieu manggihan daptar tina domain. Kodeu anu sakuduna dipake dina file .htaccess nyaéta:

RewriteEngine on

Options + FollowSymlinks (Catetan:. Upami Anjeun keur make ISS atanapi Apache, Anjeun teu kedah ngawengku jalur ieu)

RewriteCond% {HTTP_REFERER} ^ http: //.*domainnamehere.gtldhere [NC, OR]

RewriteRule ^ (*.) $ - [F, L]

November 29, 2017
Semalt: 3 Metode Mudah Pikeun Cabut Traffic Spam Ti Google Analytics
Reply