Back to Question Center
0

Semalt: Kumaha Wikipédia inspires Learning institusional

1 answers:

Wikipedia dianggap sumber paling krusial inpormasi mangpaat dina Internet. Nu geus kaliwat, guru jeung sarjana dipikawanoh Wikipedia salaku loka tujuan mana warta nyasabkeun jeung rumor anu nyebarkeun. Kalawan waktu, notasi kasaruaan ieu geus robah, putting kana tinimbangan aturan set na standar anu pariksa sagala informasi sateuacan eta diunggah dina Wikipedia.

Di sagigireun, informasi taliti tur nyasabkeun ieu gancang diédit ku rai komprehensif anu committed na dedicated nyieun Wiki hiji tempat hadé keur peserta didik. Kalolobaan jalma didatangan Wikipedia pilari klarifikasi ngeunaan jejer kontroversial.

Julia Vashneva, anu Semalt Palanggan Senior Kasuksesan Manajer, nyebutkeun yen Wikipedia diatur ku susunan tungtunan, kawijakan, sarta standar kasohor. Di komunitas Wikipédia teu approve unggah tina artikel tanpa merta dumasar sumber. Wiki inspires murid, guru, jeung sakabéh fraternity atikan pikeun nyieun eusi seger jeung kaasup dina Wikipédia, bearing dina pikiran nu karya maranéhanana informs nu néangan masarakat umum pikeun artikel well-sourced.

Pikeun sababaraha taun katukang, Wikipédia geus nulungan guru pikeun nyieun praktis Kursus Wiki urang, ku kituna facilitating aplikasi praktis pikeun jejer diajar di kelas..Ayeuna, aya leuwih ti 120 tinggi proyék lembaga learning di Wikipedia. Jon Beasley, profesor di Universitas Columbia, ieu ulama pangheulana mere ilham siswa nyieun artikel keur Wikipédia, lolobana fokus dina pustaka.

Dina raraga papanggih sagala standar sarta kawijakan Wikipédia, Professor Beasley maréntahkeun mahasiswa na ngahubungan tim rojongan Wikipédia saméméh ngeposkeun eusi, pikeun nampa tungtunan salajengna. skenario hal ieu masihan mahasiswa pamahaman jero ngeunaan kumaha Wikipedia jalan jeung format diperlukeun nalika nyieun artikel bisa diunggah dina Wikipedia.

generating hiji artikel nu bakal jadi dipasang dina Wikipedia teu nu gampang. Diajar sarta pamahaman format Wiki nyaéta tina uttermost pentingna pikeun nyegah ngahapus artikel Anjeun. Revising na Koréksi artikel leuwih ti dua kali ieu advocated ku rai sukwan. Nambahkeun eusi deui geus éntri aya nu dianggap hiji tugas gampang pikeun siswa salaku dibandingkeun generating eusi anyar. Ieu ngabantuan siswa pikeun diajar ngeunaan ngédit kaahlian jeung ngabogaan leuwih pangalaman dina artikel Koréksi. Siswa disarankan ku instruktur proyék maranéhanana pikeun mungsi dina grup pikeun ménta hasil sah.

hosting a Kursus Wiki

Wikiversity mangrupa outlet anu geus utamina nyumbang ka kamajuan siswa lembaga learning luhur. Wikiversity nyandak siswa unggah eusi nu dijieun umum pikeun siswa sejen pikeun ngakses jeung diajar. Instruktur nu jawab nyieun Kursus Wiki, loading outlines Tangtosna, rencana pangajaran, sarta informasi relevan tambahan diperlukeun ku murid lamun ngarancang proyék-proyék maranéhanana.

Kursus Wiki nyadiakeun muridna kalayan informasi diperlukeun ngeunaan tangtu sabagean sateuacanna. Dina ngajalankeun lila, siswa meunang waktu ample mutuskeun on naha nyandak tangtu husus atanapi henteu. Kaca Wikiversity nyadiakeun santri sareng tempat dimana maranéhna bisa gancang nambah, jeung ngédit eusi tangtu tangtu. Dina kalolobaan instansi, siswa ngagunakeun kaca Wikiversity masangkeun proyék diajar salila sési, nambahan sumber rujukan, sarta recommending bahan mangpaat.

November 29, 2017
Semalt: Kumaha Wikipédia inspires Learning institusional
Reply