Back to Question Center
0

Semalt: Ngagunakeun bot Pikeun Jieun Wiki Artikel

1 answers:

Michael Brown, nu Semalt Palanggan Kasuksesan Manajer, nyebutkeun yen Wikipedia atawa ngan saukur Wiki nyaéta salah sahiji situs web nu bisa boast mun geus loba artikel ditulis dina rupa jejer. Svenker Johansson, administrator universitas Swedia, geus salamet praktek nyieun jutaan artikel nyalira, nyebutkeun yen manehna dijadikeun pamakéan wijaksana of robot na bot na meunang aranjeunna disatujuan ku otoritas senior saméméh ngagunakeun aranjeunna dina Wikipedia.

software Johansson urang hasil dijieun jutaan artikel dina Wikipedia, sarta anjeunna jadi salah sahiji rai kawentar tur prolific sahiji ramatloka énsiklopédia ieu. Ayeuna, guru fisika ieu dipikawanoh lega sakumaha Lsj. Anjeunna geus dijieun Lsjbot, hiji redaksi Wikipedia otomatis nu geus mantuan Svenker mun nyieun kavling artikel Wikipedia pikeun Vérsi Swedia na. Sajauh, Lsjbot bisa nyieun tilu juta artikel sakuliah rupa-rupa versi Wikipédia na racked up leuwih sapuluh juta éditan individu. Johansson nyebutkeun yen tugas utamana nyaéta pikeun nyieun artikel ngeunaan spésiés béda tina sato jeung tutuwuhan. Aya kali nalika Wikipedia tadi ngan sababaraha bot, tapi Johansson ngaklaim anu sipatna beuki pentingna Kiwari na kedah bagian tina mesin tina Google na Wikipédia.

Sanajan kitu, aya wates naon bisa urang pigawé ku bot..Tangtu, bot penting lantaran mantuan migawé loba karya, kitu ogé nulis rupa artikel dina Wikipedia. Vérsi Inggris na boga jutaan artikel diterbitkeun, jeung bot nu dipaké pikeun ngalereskeun vandalisme ka extent hébat. Mana di dunya, maranéhna ngalereskeun sarta ngomean barang heubeul, archiving diskusi aya, ngarobih kategori artikel Wikipédia sarta nambahkeun perangko tanggal akurat pikeun ngalaporkeun masalah manual.

The bot atanapi robot ngaliwat proses persetujuan husus

Erik Moller, hiji timbalan diréktur jeung pangdeudeul ti Yayasan Wikimédia, anu tanggung jawab overseeing website, geus disadiakeun sababaraha conto ngeunaan Cluebot. Anjeunna nyebutkeun yen hiji kawijakan komprehensif ngokolakeunana pamakéan robot atanapi bot on Wikipedia. Anjeunna ngawartoskeun Guardian nu teu sadayana bot nu layak pikeun dipake dina énsiklopédi buta ieu alatan sipat maranéhanana dugi, fitur, sarta pilihan. Kalolobaan bot ngaliwatan prosedur persetujuan tangguh mana determinations nu dilakukeun ku manusa naha tugas maranéhna ngalakukeun anu bermakna atanapi henteu. Bot nu jarang ngalakukeun busywork perlu boh disapproved instan atanapi Cicing turun for hirupna hiji.

Moller ogé concedes yén data terstruktur Wikipédia jeung proyék na anu dijaga dina rupa-rupa cara, anu mantuan ngajaga hal diropéa. Praktek ngagunakeun robot na bot mun nyieun artikel boga drawbacks sorangan, tapi Johansson geus salamet prakték-Na jeung titik kuat. Anjeunna catetan yén Wikipédia Swedia boga leuwih ti 150 karakter The Lord ti Cingcin, tapi ukur sababaraha milik Perang Vietnam. Eta hartina, guru sakola Sarbini ieu mimiti dijieun dina bot nu ngaganti panulis sarta rai. Lajeng anjeunna ngabahas Tolkien jeung kutu buku jalu bodas. Ieu masih Sigana hese pikeun jalma tunggal, tapi Johansson geus dipaké Wikipedia bot husus ka ngalakukan tugas na dina cara hadé.

November 29, 2017
Semalt: Ngagunakeun bot Pikeun Jieun Wiki Artikel
Reply