Back to Question Center
0

Tips Semalt tentang kumaha carana make jeung ngatur Kursus Wiki anjeun

1 answers:

Keur a Repository tunggal, Wiki geus lolobana nyumbang ka kasuksésan sektor pendidikan di loba nagara. Wikis masihan guru sarta murid hiji kasempetan edit, aksés, sarta babagi informasi kolaborasi ngeunaan kursus atikan. Unggal Tangtu geus undertaken ngandung of a wiki anu gancang nyetél tur dirobah pikeun nyocogkeun rupa-rupa kursus sadia dina sektor atikan.

Max Bell, anu Semalt ahli, ngécéskeun yén muterkeun Tangtu wiki hiji peran integral arah ngaronjatkeun hubungan antara siswa jeung guru. Sarjana geus nyokong pikeun pamakéan tangtu wiki di sakola sakumaha eta mantuan dina ngajalankeun lemes tina kurikulum. Di dieu kagiatan has dieksekusi ku Tangtu wiki:

  • Sharing na penyediaan loba ditanyakeun (FAQs), sarta kumpulan leuwih anyar
  • tungtunan Sharing jeung parentah di awal tangtu
  • Nyadiakeun jeung analisa tungtunan instalasi keur software relevan urang
  • bongbolongan ngumpul pikeun ngaronjatkeun rinci Tangtu

The praktek ngumpulkeun, babagi, jeung artikel na rohangan ngédit wiki utamina mantuan dina kompilasi inpormasi dina Repository nu. laporan diédit fungsi minangka sumber pangaweruh manusa pikeun anggota staf lianna jeung murid. The latihan tina babagi jeung analisa FAQs promotes gawe babarengan tur ngembangkeun proyék tangtu bakal datang.

petunjuk tentang kumaha carana ngatur Anjeun Kursus Wiki

Ngatur Tangtu wiki anjeun diperlukeun komitmen total tur kumawula. Di dieu tips tentang kumaha carana pikeun nanganan wiki Anjeun epektip:

  • nunjukkeun tur nangtukeun kalungguhan béda bisa dieksekusi ku jalma béda. Contona, lamun datang ka mupus artikel wiki, hayu nu janten peran tangtu staf tapi moal siswa..
  • nunjukkeun sésa nu merlukeun kolaborasi siswa pikeun nyingkahan kekeliruan. Murid kudu dibikeun peran na rohangan ngédit sarta nyieun artikel wiki.
  • Kudu hade ngeunaan tujuan sésa tangtu wiki Anjeun. Lamun sababaraha patempatan Tangtu anjeun wiki urang anu dimaksudkan pikeun disseminating data sarta informasi, ngawatesan mahasiswa anjeun tina ngakses unsur.

staf Kursus executes tugas jeung kalungguhan béda dina Tangtu wiki. Di dieu aya fungsi has anu undertaken ku Tangtu staf pikeun ngatur wiki a:

  • Malikkeun tur nyimpen dihapus Wiki

Lamun ngajaga Tangtu wiki anjeun, ulah purging hiji artikel anu bisa dipaké pikeun rujukan hareup. Sanggeus nyoplokkeun bahan, tumbu ditingali tetep dimana eta dijieun. Mulangkeun hiji Wiki Pasal, klik dina 'Mulangkeun' tombol dipintonkeun dina layar Anjeun.

  • mupus hiji Wiki Pasal

anggota Kursus ukur bisa ngahapus artikel wiki jeung idin pikeun ngédit artikel. Pikeun mupus hiji artikel ti tangtu anjeun Wiki, arahkeun artikel nu bisa dihapus teras klik dina tombol 'Edit'. Ngagulung ka handap teras klik dina 'Hapus Pasal' tur pilih 'Sumuhun' pikeun ngonfirmasi ngahapus hiji artikel.

  • Ngadalikeun nu aksés ka Kursus Wiki

Pamaké bisa ngadalikeun aksés ka Tangtu wiki ku nulis pangaturan idin ti hiji artikel atanapi ku tumerapna dina artikel aya. Pikeun ngadalikeun aksés, kabuka dina 'Setélan' teras klik dina 'Setélan Advanced.' Ngaropéa nu akses hiji Tangtu Wiki ku sahingga tim publik ngakses wiki.

  • Seeding sarta tumerapna hiji Wiki Pasal

Ka meunang hasil valid kaluar tangtu anjeun Wiki, nyieun sababaraha artikel keur ngagambarkeun Tangtu outline Anjeun. Nyadiakeun Tumbu ka sapotong sentral anjeun sarta FAQs pikeun tiap bagian bisa katutupan.

November 29, 2017
Tips Semalt tentang kumaha carana make jeung ngatur Kursus Wiki anjeun
Reply