Back to Question Center
0

Wiki Pikeun neuron - Semalt Ahli

1 answers:

Dina artikel ieu, Oliver Raja, anu Semalt Palanggan Kasuksesan Manajer, bade ngabejaan ka maneh kumaha ton informasi bisa ngajanggélék jadi neuron Wikipédia (Wiki). Élmuwan tur professional Podomoro geus kumpul data ngeunaan jutaan ka milyaran neuron dina otak urang, sarta lolobana ti maranéhanana geus dipaké data pikeun nyieun jenis Wiki keur neuron. Website, NeuroElectro, mantuan ngagancangkeun advancements panalungtikan neurosains sarta disadiakeun sumberdaya terpusat for ngumpul jeung ngabandingkeun data fungsi neuronal. Dadaran ngeunaan data ieu ngan sadia di Journal of Neurophysiology. neuron urang dibagi kana leuwih ti 250 jenis dumasar kana fitur fisik tur fungsional. Para panalungtik geus diajarkeun sipat sarta fungsi tipena béda neuron pikeun taun, sarta data nu dihasilkeun sumebar di sakuliah ratusan nepi ka rébuan karya ilmiah sarta artikel Milari. Para panalungtik ti Carnegie Mellon University nembe tos ka data tur diusahakeun pikeun ngatur data dina cara hadé. Nathan Urban ti departemen BrainHubSM universitas urang nyebutkeun yen lamun hayang ngawangun otak, anjeun kudu nyaho naon bagian anu bisa dipake paling. Simkuring terang hampir sagalana ngeunaan neuron jeung bagean mana dina otak aranjeunna hadir, tapi saeutik geus dipikawanoh ngeunaan fungsi jeung pasipatan lengkep. Pikeun ngagancangkeun pamahaman neuron, urang kudu nangtukeun kumaha aranjeunna fungsina jeung naon sipat disebut.

Kumpulkeun, nambahan jeung nyaring

Tripathy ti Universitas British Columbia dikumpulkeun sarta standarisasi data pikeun tipena béda neuron. Anjeunna lajeng diterbitkeun data dina blog pribadi-Na. Salaku anjeunna ngalaman dikumpulkeun data ngagunakeun pertambangan téks, sababaraha peneliti manggihan yén éta ngandung kasalahan sarta aranjeunna perlu dibereskeun pas mungkin. Tripathy sarta anggota grup na disahkeun data tapi teu nyieun mékanisme wae nu bisa nyegah pamaké ti flagging website.

Neuron kejutan

ramatloka The mantuan panalungtik manggihan golongan neuron nu mibanda sipat fisiologis sarua jeung nyadiakeun pamahaman hadé kumaha neuron fungsina. Contona, lamun élmuwan a manggih yén hiji neuron di néokortéks otak urang urang anu dipecat, aranjeunna bisa kasampak di neuron lianna sarta mastikeun yén maranéhna anu fungsi leres. Kalayan informasi nu, loba tulak panalungtikan geus ditulis, sarta hipotesa anyar geus diwangun. Ngartos kumaha neuroelectro.org bisa dipaké, sababaraha ilmuwan geus dibandingkeun data electrophysiological leuwih ti tilu puluh jenis neuron nu ogé dikaitkeun dina rupa béda sastra. Ieu kaasup nu neuron pyramidal dina hippocampus, anu tanggung jawab memori urang, jeung neuron dopamin tina midbrain, anu tanggung jawab addictions jeung kabiasaan urang. Institut Nasional on Deafness, anu Pennsylvania Departemen Pasamakmuran Universal Panalungtikan Program enhancement Kaséhatan urang, sarta Yayasan Élmu Nasional dirojong paperwork ieu.

Dimuat tulak

Shreejoy J. Tripathy digawé di laboratorium Urban sarta lulus ti University of Pittsburgh Center keur Basis neural of kognisi Program (CNBC) dina neural ngitung. Anjeunna milih leuwih ti 10.000 tulak diterbitkeun, nu digabungkeun data fisiologis detailing kumaha neuron direspon jeung inputs béda. Anjeunna dijadikeun pamakéan wijaksana tina algoritma téks-tambang pikeun maca sakabéh tulak-Na. software ieu hasil kapanggih babandingan tina neuron jeung Disalin informasi ngeunaan kumaha percobaan anu réngsé.

November 29, 2017
Wiki Pikeun neuron - Semalt Ahli
Reply